Serie:Pantamera Pojkar B (P07) Svår   Tabell >>
Stabil seger mot Svedala
2022-12-19 21:00

Fler bilder (+5) >>

Åter var det dags att möta ett lag som spelar i Röd B Mellan. Det var IBK Svedala som stod på menyn. Det var ett lag som vi inte har mött tidigare och killarna såg fram emot att ta sig an motståndet. Vi var lite tunna i antal idag då Oskar Friber var bortrest, Noah fick hålla efter sjukdom och Viggo var skadad. Vi fick stuva om lite i laget och idag och Harry fick gå som center.

Vi tar tag i matchen och har bra kontroll och vid 7:26 så kommer 1-0, Melker passar Elias i höga slottet. Elias passar tillbaka och Melker vänder runt till höger om målvakten hårt bevakad av tre spelare men kan ändå vispa upp bollen i vänstra krysset. Vi har flera lägen men perioden slutar 1-0.

2:53 in i andra perioden kommer 2-0. Det är Henri som bryter ett uppspel i höga slottet och tar ett snabbt steg framåt och stänker in bollen med ett handledsskott till vänster om målvakten. Vi gör även 3-0. Albin passar från högerkanten till Elias i höga slottet som passar vidare till Melker på högerkanten som stänker in på halvvolley vid 3:10. En smakstart på andra perioden. Vi blir lite övermodiga och överbelastar i anfallet och Svedala kan reducera till 3-1 på en kontring och vår back blir överspelad och deras forward kan sätta den till vänster om Oskar i målet, tid 4:18. Vi varar snabbt genom att utöka till 4-1 redan vid 4:32. Melker passar upp till Jakob från högerhörnet i anfallet. Jakob suger in bollen i hooken och får på ett vasst dragskott och bollen sitter lågt till höger om målvakten vid stolpen. Elias skymmer målvakten när bollen går in. Vi hinner även med 5-1. Melker bryter ett uppspel och spelar ut till Henri på högerkanten som vispar in bollen med ett dragskott vid 11:29.

Tredje perioden är 6:59 gammal när vi gör 6-1. Elof slår upp bollen till Zachris i höga slottet som passar till Henri som sätter dragskott i högra krysset. Vid 7:41 så reducerar Svedala till 6-2. Vi  tappar i uppspelet och de kommer 3 mot 1 och vi hinner inte hem. Oskar står för en omöjlig uppgift i kassen och de kan sätta bollen i tom bur. Vid 10:25 kommer 7-2 när vi har hård press på mål med skott både från Zachris och Melker och bollen landar slutligen hos Elias som vispar in ett dragskott och fastställer därmed slutresultatet.

Summering av matchen:

Killarna gör en bra match från start utan några dippar i spelet. Vi kontrollerar matchen från start och är aldrig hotade av Svedala. Det är stabilt helt enkelt. Extra kul att Harry gör en bra match på centerplatsen som var ny för honom även om vi har matchat honom på den positionen på träningar den senaste tiden.