Åstorp/Kvidinge IBS - Vi satsar för framtiden
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Åstorp/Kvidinge IBS
Innebandy
Pojkar 07

Munka-Ljungby IBK P08-09
2 - 3
Åstorp/Kvidinge IBS P08
Munka-Ljungby IBK P08-092 - 3Åstorp/Kvidinge IBS P08

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 03 april, 18:00
Plats:Kirsebergs Sporthall
Serie:Skånemästerskapen Pojkar D Slutspel A   Tabell >>
Samling:17:30
P08 tar GULD i Skånemästerskapen!
2022-04-04 17:00

Nu var det final för P08. Det var Munka-Ljungby som stod för motståndet. Munka hade vi mött i gruppspelet och där hade vi hamnat i ett 2-5 underläge som vi vände till en 8-6 seger. Vi visste att det skulle bli en tuff match.

Matchen startar och vi får en smakstart för redan vid 2:10 så gör vi 0-1. Det är Melker som spelar fram till Harry som står framför målet. Harry får ingen ren träff så bollen går med halvfart mot målet. I målvaktens sidoförflyttning så lyfter han benet och precis där går bollen in utmed golvet. Munka kvitterar till 1-1 vid 6:40. De kontrar och vi tappar markeringarna och deras forward får skjuta fritt från mitten och den sitter lågt till vänster om Alias. Vid 13:10 så kommer även 2-1. De har press på oss och vi försöker vinna tillbaka bollen och slutligen dimper den ner framför kassen och vi lyckas inte rensa bort bollen. Deras högerforward snappar upp bollen och får slå in bollen till höger om Alias utmed golvet. Det blir lite hängigt i laget men vi peppar killarna att vända matcher är något som vi är bra på. Det dröjer inte länge tills vi sätter 2-2 kvitteringen. Noah bryter bollen på mitten och petar fram bollen till Hugo O. Från vänsterkanten så skjuter Hugo O ett dragskott förbi den täckande backen och bollen sitter lågt till höger om målvakten tid 13:44. Ett mycket viktigt mål inför sista perioden.

 

Tredje perioden blir en lång kamp mellan de båda lagen. Det käkas mycket skott och målvakterna får göra flertaligt med kvalificerade räddningar. Våra försvarare sliter som djur i försvaret. Vi går på anfall och har flera chanser men bollen vill inte in. Spelet böljar fram och tillbaka. Matchen är på väg att gå till förlängning med mindre än 30 sekunder kvar på matchen. Elias snappar upp bollen vid mitten och laddar för ett dragskott men istället för att dra bollen i täck så vänder han om och slår en lurpass in till Melker som kommer i mitten. Han får på ett dragskott som går mellan två försvarande backar och vidare mot målet. Bollen studsar framför målet och slinker sedan in mellan benen på målvakten. Det bryter ut ett glädjevrål och killarna rusar ut på planen. Klockan har stannat på 14:44 och vi har 2-3. Munka tar time-out. Vi samlar ihop killarna och nu är det bara försvar som gäller. Hålla bollen och inte gå på avslut hålla bollen uppe i anfallet. Munka försöker i en sista kraftansträngning få in en kvittering. Sekunderna tickar väldigt sakta men slutligen låter hesa Fredrik och killarna rusar ut till Alias och firar! Killarna har tagit GULD i Skånemästerskapen!

 

Summering av matchen:

Denna finalen innehåller allt man kan önska. Det är bra spel och de båda lagen krigar hårt på planen. Det är tajt in i slutsekunderna. Vi lyckas åter vända underläge till seger! Ser man till hela turneringen så förlorar vi inte en enda match! Vi producerar framåt och håller tätt bakåt! Detta laget är en fantastisk lagmaskin!

 

Guldbollen gick till Hugo Olsson

 

Grymt bra jobbat killar, ni är BÄST I SKÅNE!

 

Stolta tränare

 

//Bonny, Henrik, Daniel, Oskar F & Oskar R.


<< Tillbaka

 
 
Sponsorhuset
Sponsorer
ÅKIBS Webshop
Gräsroten
Dirma
Swish/Kontokort