Referat: Åstorp/Kvidinge IBS H2 - Palmstaden IK H2
Äntligen seger för H2
2018-12-03 22:21
Elias har svarat för en rad bra matcher senaste tiden.
I säsongens nionde match så kom äntligen första trepoängaren för oss. Efter en tid med bra insatser så kändes vi värda detta. Vi gör inte vår bästa insats för säsongen, men en stabil insats och vi kunde äntligen jubla.
Vi får för andra matchen i rad en kanonstart med mål innan det spelats en minut. Redan efter 39 sekunder hittade Wille in till Elias som äntligen tar skottet och distinkt stänkte in 1-0. Till och från spelar vi bra, men det känns konstigt nog avslaget trots matchens betydelse. Vi är det något bättre laget första perioden och när det från ingenstans blir en närkamp som Jonas trycker till i ordentligt och hittar Linus som trycker till direkt så har vi 2-0 efter 19:44. Ett såklart väldigt skönt mål att få med sig in i periodpaus. Skotten i första perioden 8-4.

Vi var nöjda med resultatet, men ville ha in mer energi i spelet. Det är dock hårdskjutande Marcus Schüler som reducerar direkt efter 29 sekunder. Efter 1:31 var det dags igen. Ett något märkligt mål när Ludvig Ohlsson Hedin kvitterar till 2-2. Vips så var övertaget väck och Palmstaden fick vittring. Chanser skapas åt bägge håll, men det är Larre som gör viktiga 3-2 till oss efter Linus passning. Tiden för målet 10:16. 11:57 in i perioden händer något som skall visa sig bli matchavgörande. Palmstadens målvakt Andreas Olsson är lite het och drar på sig 5 minuter på botbänken. In med första pp och efter 12:56 hittar Elias in till Jimmy som gör 4-2. Byte och in med andra pp (Jimmy ingår i bägge) och efter 13:40 hittar Mini nästan identiskt in till Jimmy som gör 5-2. Vi bjuder tyvärr på en reducering då Joel Nilsson Westerlund tillåts reducera till 5-3 efter 14:10. Vi skulle dock hinna göra ännu ett mål innan vårt pp var över då Micke Wiberg på egen hand trycker in 6-3. Palmstaden får tyvärr sista ordet då ännu en reducering kommer till 6-4 efter 18:26 genom Jimmy Nordin. Det känns onödigt med både deras tredje och fjärde mål, men vi hade ändå med oss ledningen in i sista periodpaus. Skotten i andra perioden 14-11.

Nu handlade det om att inte bli fega sista perioden. Vi får också en bra start när ett riktigt klapp klapp spel leder till 7-4 då Wille hittar Elias som lägger in bollen i tom bur. Återigen skall en bjudning ta bortalaget in i matchen. Vi tappar ohotat bollen och i friläge kan Martin Jildenmyr lägga in 7-5 endast 22 sekunder efter vårt mål. Palmstaden är i tredje perioden det något hetare laget, men vi är giftiga i omställningarna och Andreas Olsson revanscherar sig flera gånger med grymma räddningar. Viktor gör också en rad fina räddningar sista perioden. Det ska bli svettigt när vi får en utvisning på Jonas efter 17:17. Palmstaden sätter en enorm press, men boxen gör ett kanonjobb. I en kontring tilldelas vi straff och Linus är kylig och lägger in slutresultatet 8-5 efter 19:38. Första tre poängen är ett faktum.

Äntligen kom första trepoängaren! Stundtals spelar vi riktigt fin innebandy, men vi kändes ändå inte helt påslagna alltid. Glädjande att boxspelet för tredje matchen i rad är riktigt bra. Även pp fungerar med 3 mål på den feminutersutvisningen som dom tog.
Vi hade åter möjlighet att använda Martin "Mini" Hansson samt Michael "Majk" Wiberg och deras sätt att vara sprider ett lugn och en stabilitet i laget. Hoppas dessa gossar kan ställa upp fler gånger.
Första femman hittar åter ett fint stäm och går plus för tredje matchen i rad. Jag måste nämna Elias Björkman som radat upp fina insatser senaste tiden och verkligen tar det ansvar som jag hoppades på inför säsongen.
Med denna seger lämnade vi jumboplatsen som vi haft från omgång 1.
Nu är det fem dagar till nästa viktiga match. På fredag kl 20:00 borta mot Svedala som vi bytte plats med i tabellen så vi förstår alla vikten av denna match.