Referat: Willands IBK H2 - Åstorp/Kvidinge IBS H2
Katastrofal första period sänkte H2
2018-09-30 11:22
Sebbe var en av planens bästa spelare
Vi visste att det skulle bli tufft borta mot seriefavoriten Willands, men att det skulle se ut som det gjorde i första perioden hade jag inte med i en enda kalkyl. Min bestämda tro och tanke var att vi skulle komma hem med poäng. Det blev inte riktigt så.
Första perioden kan bara sammanfattas såhär.
00:31  0-1 Jakob Malmgren
01:24  0-2 John Johannesson
03:54  0-3 Tobias Persson
11:20  0-4 Johan Persson
11:30  0-5 Filip Olsson
11:30 Time Out, trasig röst och sönderslagen hand.(Milt sagt så var jag lite irriterad)
14:01 0-6 Jimmy Malmgren
15:00 0-7 Jakob Malmgren, här byter Viktor och Erik kommer in.
15:52 Dubbelutvisning
16:58 Får vi chansen i powerplay och avslutar perioden med ett snyggt pp mål då Elias hittar Alex.
Skotten i första slutar 13-9 till Willands

Ja vad säger man efter 20 minuter och 1-7 på tavlan? Det handlade om att börja spela innebandy och se till att göra 2 bra perioder så vi har bra saker att plocka med oss vidare i serien.
Andra perioden blir också en helt annan sak. Vi sätter fart på bollen och reducerar efter 2:17 genom Linus Senniksen på pass från Rikard. Tyvärr kommer 2-8 1 minut senare genom Albin Kromnow. Nu är det dock kul att se grabbarna. Dom har verkligen inte gett upp och de som hamnat på bänken puschar på. Erik känns tät i kassen och vi reducerar igen till 3-8 via ett klapp klapp spel där Elias rullar in bollen i tom bur efter att Linus hittat en bra pass. Tiden för målet 6:58. Efter 8:50 kommer även 4-8 då Elias hittar Rikard. Nu känner vi verkligen att vi är på gång och vi har två bra lägen att göra 5-8 med bl.a ett friläge för Danne. Tyvärr kommer ett litet misstag från oss och Willands kontrar in 4-9 genom Johan Persson. Vi drabbas av en tvåa på Larre efter 11:23 och 18 sekunder senare kommer 4-10 genom Jimmy Roth. Nu gav vi väl upp??, inte en chans. Vi drabbas av en ny tvåa men håller tätt i boxen. Efter 19:00 stänker för dagen vår bäste spelare Sebbe Olofsson in 5-10 från ingen vinkel alls. Passningen kom från Johan Jönsson. Efter 19:49 får vi chansen i pp men hinner inte skapa nåt på de 11 sekunderna. Skotten i andra 12-10 till Willands.

Tredje perioden och ovanligt nog inga mål på de inledande 10 minutrarna. Efter 11:06 åker Jimmy ut 2 minuter för protest och efter 11:44 gör Jimmy Malmgren 5-11. Vi reducerar efter 13:21 genom ännu ett snyggt mål då Rikard hittar Linus som gör 6-11. 6-12 kommer i tom bur så Filip Olsson lyfter in bollen med 15 sekunder kvar. Skotten i sista 9-5 till Willands och totalt 34-24 till hemmalaget.

Ja vad ska man säga. 0-7 efter 15 minuter då är det naturligtvis svårt att vinna matcher. Första perioden får vi lära oss av och sedan lägga till handlingarna.
Jag är grymt nöjd med hur bänkningar samt period 2 och 3 genomförs. Vi ger verkligen aldrig upp och puschar varandra riktigt bra. I bräschen för detta går 18 årige Sebbe Olofsson som trots bänkning peppar och är engagerad. Han får också ganska snart komma in igen och är totalt vår bäste spelare denna kväll. Även Erik Wennerlund som kommer in i målet gör en fin match.

Nu är premiären avklarad och vi vet hur snabbt det går. Vi tar med oss period 2 och 3 då vi håller jämna steg och laddar inför lördagens hemmapremiär mot ännu ett lag som förra säsongen spelade i dvision 1. Landskrona Falcons kommer på besök. Hoppas på en välfylld hall.