Herrar Div 3

Utvisningskavalkad i Örkelljunga
2018-02-15 22:33
Toppmatch, 2 bra lag och seriens finaste hall. Det var dukat för bra innebandy i Örkelljunga på måndagkvällen.
Matchen börjar i högt tempo och redan efter 22 sekunder tar Örkelljunga ledningen då Larre oturligt halkar när vi skall checka fast dem högt. Felix Roth får gata och skjuter 1-0. Ganska snart hittar Loman in till Jonte som kvitterar till 1-1 och då är inte ens tre minuter spelade. Det fortsätter och bölja fram och tillbaka och vi får inte riktigt stäm inledningsvis. Efter 10:13 så åker vi på vår första tvåa och den utnyttjar hemmalaget när Pontus Enberg skjuter 1-2 efter 40 sekunders pp- Då hade vi strax innan haft ett friläge men skottet smet utanför. Vi får chansen i pp mot slutet av perioden men 1-2 står sig tiden ut. Skotten i första perioden slutar 5-5.

Vi inleder andra perioden i powerplay men det är dessvärre Örkelljunga som kontrar in 1-3 efter 31 sekunder genom Casper Andreasson. Efter 3 minuter får vi ett straffslag som dessvärre Bellman drar i stolpen och efterföljande powerplay blir resultatlöst. Vi får en ny chans i powerplay och inte heller denna denna gången hittar vi rätt. Vi får dock in en reducering till 3-2 genom Larre även om det döms som självmål efter 7:52. Drygt 1.5 minut senare är det dags för ännu en utvisning. Även denna drabbar hemmalaget och denna gången hittar vi rätt när Larre drar in 3-3................... trodde alla men målet döms tyvärr felaktigt bort enligt mig. Efter 11:24 kommer nästa tvåa. Denna gången drabbar den Larre men vi håller rent i boxen. Nu är det mycket som händer kring vår Larre för efter 14:22 sätter han 3-3 och denna gången får han behålla målet. Tyvärr hinner Örkelljunga med att göra en kasse till innan perioden är slut genom Daniel Rudvall och vi har 3-4 efter två perioder. Skotten i andra slutar 11-10 till oss.

Tredje perioden och ner på två femmor och redan efter 1:15 kommer 4-4 genom Lomme på pass från Jonte. Vi hinner inte direkt rida på kvitteringen för Jonte åker ut efter 2:47. Vi jobbar dock bra i boxen och håller rent. Vi är nu inne i vår bästa period i matchen. Vi äger boll och flyttar den snabbt och kommer till fina lägen. Lomme gör 5-4 efter 7:28 på pass från Larre och efter 9:48 så kommer även 6-4. Det är Aron som jobbar fram bollen till Andre som drar dit den. Aron blir glad efter en lite tyngre period och jublar såklart för sitt fina jobb och assist tillsammans med laget. Detta uppfattar domaren som provokation och visar ut Aron 2+10!! Tyvärr blir detta biljetten in för Örkelljunga som utnyttjar sitt powerplay och reducerar genom Andre Strömberg. Jag tycker sedan att vi har rätt bra koll och skapar tillräckligt med chanser för att spika matchen men bollen vill inte in. Istället sker det som brukar ske i jämna matcher. Pontus Enberg kvitterar efter 17:39. Loman har en boll i stolpen med ca 15 sekunder kvar men 6-6 står sig matchen ut.

Örkelljunga borta är en av seriens tuffaste utmaningar. Inte en förlust i Forum på 2 år. Jag tycker oavgjort är ett rättvist resultat men jag känner ända att vi blir rånade på tre poäng. Vi får ett helt regelrätt mål bortdömt och en väldigt konstig 2+10 på Aron när vi håller på att rycka i matchen. Jag tycker dock att Örkelljunga i det stora hela är det något bättre laget. Vi gör egentligen 10 bra minuter i första halvan av tredje perioden där vi verkligen visar varför vi leder serien. Resterande 50 minuter är inte riktigt bra. Det skall dock nämnas att det mycket berodde på ett jäkligt taggat Örkelljunga som inte gav oss ett smack gratis. Det är också väldigt svårt att få rytm i en match som innehåller hela 24 utvisningsminuter.

Imorgon väntar ett nytt hett möte då Båstad kommer på besök. Båstad har seriens kanske bästa femma och är det enda laget som slagit oss i år så det är stor revanschlust hos oss. Hemma i vår borg har vi inte tappat poäng i år och det har vi inga planer på att göra imorgon heller. Jag hoppas verkligen så många som möjligt kan komma och stötta grabbarna på fredag kväll. Matchstart kl 19:30.