Herrar Div 3

Hemmaseger igen
2018-02-03 00:27
På fredagskvällen tog vi emot Frosta hemma i sporthallen. På förhand ett varnande finger för ett lag som slåss för att hålla sig kvar i trean. Dessa lag brukar som regel kunna ställa till det när desperationen knackar på.
Jag lade mycket mycket fokus på att få killarna att vara med från start och redo. Jag ville gå på knock. Tyvärr är det väldigt tydligt att det skulle bli en match som jag befarade lite på förhand. Att vi hade mycket boll var ingen överraskning men att det skulle bli så enormt avslaget förvånade mig. Vi äger enormt mycket boll men det händer inte mycket. Vi är rätt bekväma och står mest i våra positioner och Frosta backar hem och boxar ut. Vi vill inte alls in i de heta ytorna utan rullar mest runt. Efter 10:49 åker Cavani ut när han kommer lite fel i ett hemjobb men boxen gör sitt jobb och håller undan med hjälp av Andy i kassen. Det dröjer ända till 16:50 innan vi får hål på Frosta då Loman hittar Larre som nyper direkt och äntligen får vi hål på dem. Efter 17:31 får Cavani åter besöka botbänken, dessutom tilldöms Frosta straff i detta läge. Andy räddar straffen och vi har med oss 1-0 in efter första perioden. Skotten skrivs 9-4 till oss.

Jag var inte nöjd så vi betonade vad vi bör hitta på i andra perioden. Till en början skall erkännas att man ser inte någon direkt skillnad mer än att André Bertilsson är pigg i sitt inhopp. Efter 8:26 hittar Larre in till Loman som lägger in 2-0 vilket man hoppas skall bli lite islossning men det tar bara 29 sekunder innan Frosta reducerar via Emil Hektor. Nu känns det ändå som killarna börjar inse att vi får nog jobba lite idag och på dryga tre minuter går vi från 2-1 till 5-1 genom mål av i turordning, André Bertilsson (Adam Pettersson), Loman, (Jonte Rosengren), och Jonte som fick tillbaka en ass från Loman. 5-1 målet kommer dessutom i boxplay då Johan Jönsson fick vila 2 minuter. Innan perioden är slut hinner Jonte assistera Larre till 6-1 och vi hinner få ett powerplay i slutet men denna förvaltar vi ej. Jag vet inte om vi egentligen gör en speciellt bättre andra period. Gästerna börjar bli trötta och vi tar oss mer in i de farliga ytorna och det är därför vi börjar få lite utdelning. Skotten i andra 9-11

I tredje perioden får Adam Persson chansen att spela och gör det med den äran. Vi börjar relativt piggt och sätter lite bättre fart på bollen och efter 2:16 kommer 7-1 genom Adam Pettersson assisterad av Fabbe Enroth. Nu trodde jag att vi bara skulle trumma på och nog skapades ett hav av chanser men lite ribbor och stolpar samt en hel del fina räddningar av Frostas Anders Moberg och ett par missade öppna mål gjorde att målen dröjde. Under matchens sista 4 minuter kommer dock ytterligare 3 kassar. Rikard Göransson gör 8-1 (Adam Persson), Larre fullbordar sitt hattrick asssiterad av Jonte och Sebbe Olofsson får fixa 10-1 assisterad av Rikard Göransson och där stannar siffrorna. Skotten i sista perioden 21-4 och totalt 39-19.

Det här är en riktigt svår match att sammanfatta. En total skillnad mot söndagsmatchen borta i Eslöv. Med risk för att verka respektlös mot våra motståndare så måste jag ändå konstatera att vi i det stora hela inte kommer upp i nivå idag. Andra halvan är dock godkänd, vi har 2-1 efter halva matchen och gör 8-0 andra halvan men på tisdag kommer det behövas 60 bra minuter om vi ska få med oss ett önskvärt resultat mot Helsingborg. Denna uppskjutna match kommer spelas i Sporthallen kl 19.
Glädjande idag är att vi återigen får bevis på vår starka defensiv även om det idag släpptes till alldeles för mycket målchanser. 31 mål bakåt på 11 matcher innebär att vi just nu ligger på ett snitt på 2,8 insläppta per match. Då har man alltid bra chanser att vinna en innebandymatch. Idag skall vi tacka Andy för att det endast blev 1 insläppt. Jag måste säga att det känns förbannat bra att ha 2 målvakter som har en räddningsprocent på 85 efter 11 omgångar.
Jag vill nämna Adam Persson idag som inte gör ett enda misstag i sitt blott andra framträdande i år. Att han dessutom får krydda detta med att gå 2-0 i sin enda period och få till en assistpoäng är riktigt roligt. Jag har angenäma problem får man säga med 23 utespelare att tillgå i truppen.
Tack ni tappra 87 som dök upp och stöttade oss. Jag hoppas innerligt att vi når tresiffrigt i våra resterande matcher. Vi har fem riktigt tuffa utmaningar kvar och på tisdag är det som nämnt Helsingborg. Ert stöd skapar stämning och är enormt viktigt.