Referat: Åstorp/Kvidinge IBS H3 - Eslövs IBF
Seger i tidig seriefinal
2017-10-23 20:19
På söndagen kom Eslöv på besök till sporthallen. Eslöv hade precis som vi inlett seriespelet med två segrar. Då Örkelljunga och Hjärnarp på fredagen delade på poängen så var vi och Eslöv de enda två lagen utan poängtapp. Jag höll och håller fortfarande Eslöv som en av seriefavoriterna då det är ett mycket bra division tre lag med gott om rutin och bra speed i spelet.
Matchen börjar direkt i ett ganska högt tempo. Eslöv är ett lag som matchar vår speed och ett lag som jag hyser stor respekt för. Vi vet dock att vi kan matcha dem, men det gäller att ha dagen och lyckas med de riktlinjer vi satt upp. Det går fort från start och det är gästerna som börjar bäst. Viktor gör en kanonräddning på ett friläge, men i samma anfall vinner Eslöv tillbaka bollen och Victor Broberg kan göra 0-1 på pass från Max Winther redan efter 2:08. Ingen smakstart direkt. Killarna verkar dock väldigt fokuserade och målmedvetna idag. Ett par minuter senare får Sebbe bollen på vänsterkanten och rundar sin försvarare. In med bollen i slottet till Cavani som kan raka in bollen i tom bur efter 6:32. Perioden är jämn och det spelas i ganska högt tempo. Det är Wille som till slut bryter dödläget med en rak genomskärare till Aron som fri inte gör något misstag och vi har 2-1 efter 12:23. Vi får chansen i powerplay efter 18:30 och här skall erkännas att vi har en hel del tur. Eslöv sticker i en kontring och vi hamnar lite efter. Ett enligt mig ganska tydligt slag på klubban borde renderat i 2 minuter för oss samt kanske t o m straff för Eslöv. Ingen avblåsning kommer och vi kontrar istället i vårt powerplay. Loman lirar in till Robin som distinkt sätter 3-1 med endast 14 sekunder kvar av perioden. Ett väldigt skönt mål såklart och stor eloge till Eslöv som inte protesterade mer i det läget.
Skotten i första perioden slutar 11-7 till oss.

Andra perioden påminner om den första. Vi ligger rätt och boxar ut. Vi täcker mycket skott och Victor i målet är väldigt stabil när skotten smiter genom. Efter 4:45 är det dags för Robin Rolf igen då han sätter 4-1 på pass från Jonte. Just nu tycker jag vi spelar riktigt bra och har bra kontroll. Efter 7:37 tar Jonte en så kallad nödvändig utvisning då han hakar klubban på en Eslöv spelare som har ett riktigt bra läge. Vi jobbar bra i boxen och håller rent. Efter 11:46 är det dock dags för firma Broberg - Winther igen där de lite slumpartat tar hand om en felstuds och reducerar till 4-2. Det är en bra match nu med hårt, tufft men sjysst spel. Lite från ingenstans kommer 5-2 då Loman ur ganska dålig vinkel hittar nättaket på pass från Larre. Riktigt skönt mål att få då Eslöv kändes heta nu. Sista ordet denna period skulle bortalaget få i alla fall. En felpass från oss rätt upp i slottet och denna gång är det omvänt. Broberg passar Winther och vi går till paus med 5-3 ledning. Skotten i andra perioden slutar 9-13 till Eslöv.

Tredje perioden och vi förväntade oss en hög press och ett heltaggat Eslöv. Istället är det vi som spelar smart och utökar till 6-3 efter 2:45 genom Jonte efter ett snabbt frislag från Larre. Efter 5:06 kommer matchens delikatess. Larre diagonalar till Jonte som diagonalar till Loman som styr in 7-3 på volley. Vi får också chansen i powerplay efter 8:44, men lyckas ej överlista deras box. Jag tycker vi spelar bra och smart och bevakar ledningen. Det som kommer genom sköter Victor med bravur. Vi täcker enormt mycket skott idag och det desperata trycket från Eslöv kom aldrig riktigt. Vi håller undan och tar tre enormt tunga poäng. Skotten i sista perioden slutar 4-8 till Eslöv. Totalt 24-28.

Idag höll vi oss till planen i alla 60 minuter. Vi hade bra fokus hela matchen. Eslöv är i mitt tycke ett riktigt bra lag och jag tror inte de kommer tappa våldsamt mycket poäng, speciellt inte nu när de äntligen får tillbaka sin hemmaarena igen efter renovering. En bra match med trevligt drag på läktaren och domare som hade full kontroll och hela tiden förklarade sina beslut om man så önskade.
Det är så många som förtjänar beröm idag, men framförallt Victor Jensen gör återigen en kanonmatch mot just Eslöv (minns DM matchen). Kapten för dagen Johan Jönsson tar ett enormt ansvar och är en ledare idag. Första linan (Wenell, Robin, Loman, Jonte och Larre) går 3-0 i fem mot fem och gör dessutom 2 mål i powerplay.
Redan på fredag väntar nästa tuffa utmaning. Frosta på bortaplan med sin klack som brukar bidra till härlig stämning.