Herrar Div 3

Slut i kvartsfinalen för H3
2017-09-03 20:03
H3 har i helgen deltagit i preseason challenge i Höllviken. En turnering för div 1 till 3. En grupp bestående av Benlöse (Silver i Danmark förra året), Malmhaug (åkte ur div 1 och spelar i år i div 2). FBC Helsingborg (Div 2) samt Höllviken (Div 3).
Vi åkte ner på fredagkvällen för dagens enda match där Benlöse väntade. Vi spelar en ganska bra första period där vi under 17 första minutrarna håller mer än jämna steg och skapar en del riktigt fina lägen. Sista tre minutrarna så slarvar vi dock vid ett flertal tillfällen och två av dessa utnyttjar danskarna. Period två så ligger vi på för en reducering och har en hel del chanser men bollen vill inte in. I en halvkontring får Benlöse iväg en myra som letar sig in i mål och när vi sedan plockar målvakten så gör de 0-4 i tom bur. Tung start på turneringen men vi kände att vi inte var sämre men vi har fortsatt problem med effektiviteten. Matchen slutar 0-4 och skotten 13-8 till oss.

På lördagmorgonen hade vi en del återbud och en del nya in. Vi började med att möta FBC Helsingborg. En match som präglades mycket av två väldigt irriterade domare. Vi sitter hela fem gånger på botbänken och matchen slutar 3-3. Vi vinner 5 mot 5 med 3-1 men det hjälper ju inte då utvisningar är en del av spelet. Skotten vinner Helsingborg med 12-15
Poängplockare
William Göransson 1 mål 1 ass
Oliver Lindberg 1 mål
Aron Hurtig Kokko 1 mål
Erik Wenell 1 ass

Match tre spelas mot Höllviken. Det syns tydligt att killlarna tycker att detta är en match vi ska vinna då underskattning lyser igenom och det slarvas väldigt mycket och det tummas på jobbet. Vi gör dock 1-0 men i andra perioden lyckas Höllviken kvittera. Med 12 sekunder kvar bestämmer sig Aron för att ta det i egna händer och tunnlar deras sista gubbe innan han sprätter upp 2-1 i nättaket. 3 viktiga poäng in på kontot. Skotten 18-7 till oss.
William Göransson 1 mål
Adam Pettersson 1 ass

Sista matchen spelades mot Malmhaug. Mattematiken var enkel. Vid seger spelar vi kvartsfinal 10:30 på söndagen, vid förlust spelar vi åttondel 08:00.
Vi tar en tidig ledning men det känns verkligen som vi inte riktigt spelar ut. Lite handbromsen i så att säga. Malmhaug vänder också på steken och vips har vi 1-3 på tavlan. Vi lyckas få in en reducering innan första perioden var slut och har med oss 2-3 i paus vilket känns bra för det är ingen bra period vi gör.
Andra perioden är bättre, vi är aggresivare och mer beslutsamma. Vi gör också 2 mål och har 4-3. Efter en av våra många utvisningar denna helg lyckas dock Malmhaug kvittera så det blir lite pirriga slutminuter men med 2 sekunder kvar punkterar Wenell detta (för dagen forward) och sätter 5-4 målet
Vi vinner skotten med 15-13
Resultatet gör att vi slutar 3:a i gruppen med lite sämre målskillnad än Helsingborg
Sebastian Olofsson 2 mål 1 ass
Erik Wenell 1 mål 1 ass
Jonas Nilsson 1 mål 1 ass
Fabian Enroth 1 mål

Då va det dags för kvartsfinal. Motståndet blev Landskrona Falcons.
Denna matchen för vi från start till mål. Vi leder med 1-0 i paus och skapar mängder för att punktera matchen. Bl.a har Emil Larsson två klockrena avslut i stolpen men bollen vill inte in. Istället kvitterar Falcons snöpligt och matchen slutar 1-1
Detta innebär att matchen går till straffar. Vi missar första men det gör falcons också. Sen gör vi mål på tre straffar i rad genom Adam Pettersson, Jonathan Rosengren och William Göransson samtidigt som Falcons endast gör ett. Vi har alltså 3-1 med två straffomgångar kvar. Tyvärr missar vi bägge och Falcons sätter bägge vilket gör att det går till suddenstraffar. Där bränner vi medan Falcons sätter sin och turneringen är minst sagt snöpligt över då jag känner att denna match var vi bättre.
Vi vinner skotten med 16-11
Emil Larsson 1 mål
Jonathan Rosengren 1 ass.

Vi hade målet att göra det bättre än förra året då vi åkte i åttondel. Det gjorde vi. Gruppen känns fin och många svar har vi fått. Kan vi få upp effektiviteten så kommer vi bli farliga. Vi lämnar turneringen med vetskapen att vi lika gärna kunde spelat en final i år då slutsegrarna Benlöse var ett lag som vi störde i gruppspelet.

Tack alla grabbar för helgen och tack till alla föräldrar som var med och stöttade. Ni är grymt viktiga.

Nu tar vi nya tag och går om drygt en vecka in i Skånemästerskapen där vi inleder mot Höganäs borta den 11:e september.