Förlust i sista hemmamatchen
2017-03-14 13:01
Man får försöka hitta saker att tända till på när man ligger där vi ligger i tabellen. Jag misslyckades med detta denna kväll.
Period 1

Vi är med från start, det känns hoppfullt men det tar inte många minuter innan jag berättar för Nilon att det syns tydligt att vi inte är hundra närvarande, vi slarvar och gör misstag som man inte sett röken av efter jul. Det är Helsingborg som tar ledningen efter 7:39 genom Johan Sangéus sin rinner i genom och kommer helt fri. Efter 9:04 kommer nästa friläge och 0-2 är ett faktum då Fredrik Alm inte gör något misstag. Vi får chansen i powerplay men får inte till något. 14 minuter in i perioden tänds lite hopp då Emil Jönsson slår dit 1-2 reduceringen, knappt tre minuter senare står det 1-5 på tavlan. Då tar Andy beslutet att lämna över till Eddie i målet. Vi lyckas reducera en gång till genom Emil Jönsson och vi har 2-5 efter första perioden.
Skott Åstorp-HBG 9-8

Period 2

Helsingborg utökar till 2-6 efter 3:56. Vi får inte alls igång något även om vi höjt oss något mot första perioden. Sebbe reducerar till 3-6 men nästan direkt kommer 3-7. Rasmus Samuelsson lyckas få dit en boll till så vi går till vila med 4-7 efter två perioder. Vi känner ändå att vi ligger under bara med tre mål trots att vi inte alls kommer upp i nivå idag gör att det är inte omöjligt detta. Allt vi behöver är en enda period där vi kommer upp i normal standard.
Skott Åstorp-HBG 6-5

Period 3

Vi får ett tidigt powerplay men denna spelform funkar inte idag. Istället när vi får en utvisning kommer 4-8. Vi försöker men det vill sig inte alls denna kväll. Efter 16:40 tar vi timeout och spelar resten av matchen utan målvakt. Som så ofta sker så kommer 4-9 innan Rasse Samuelsson tröstmålar. Slutresultatet blir 5-9.
Skott Åstorp-HBG 5-7 Totalt 20-20

Jag är enormt besviken på denna match. Framförallt på mig själv, det är min uppgift att se till att killarna är laddade och sugna och det misslyckades jag helt med. Jag kan inte ta på mig att vi hade fel matchplan då vi inte alls följde den som lades upp dock men i det stora hela klandrar jag mig själv för denna insats. Istället för att åka och möta Helsingborg igen på torsdag och kämpa om en godkänd femteplats som nykomling och ett väldigt ungt lag åker vi dit för att försöka undvika att komma åtta i serien. Vi har pratat mycket om skillnaden mellan hösten och våren och tyvärr var detta ett fall tillbaka. Vi får bara bita ihop och försöka göra en bra insats på torsdag innan vi går till vila.