Herrar Div 3

H3 Pressade serietvåan
2017-02-13 19:44
Hemmamatch mot serietvåan Örkelljunga som endast har två förluster denna säsong. En tuff men inte omöjligt uppgift kände vi.
Period 1, som vanligt hade vi pratat mycket om starten och att dela upp perioden i mindre delar. Vi får en smakstart med 1-0 redan efter 2:01, det är den omskolade backen Emil Larsson som numera är en riktig målmaskin som gör målet efter ett ypperligt förarbete av Fabian Enroth. Tyvärr kommer repliken relativt snabbt då Joel Holmqvist kvitterar efter 5:31. Perioden är jämn med ett litet övertag från gästerna. Vi krigar på bra men vid ett tillfälle missar vi skottlinjen på André Strömberg (något vi annars lyckades bra med över matchen) och 1-2 var ett faktum efter 11:18. Knappa minuten senare åker vår Rasmus Magnusson på 2 minuter för obstruktion. Vi lyckas dock hålla rent i boxen. Resten av perioden är en ganska jämn historia men 1-2 står sig till paus. Örkelljunga vinner skotten med 3-6 vilket tyder på ett litet övertag från dem samtidigt som vi inte alltid träffar mål. Tänker bland annat på Emil Jönsson lilla chip som smet millimetrar utanför.

Period 2. Återigen får vi en fin start och kvitterar efter 2:17. Målskytt igen Emil Larsson, assist igen Fabian Enroth. Vi känner att vi har en bra chans idag, Örkelljunga känns redan lite trötta och man kan ana en del missnöje bland deras spelare. 2-3 målet efter 9:35 kommer från ingenstans och är en liten kalldusch när Pontus Enberg drar till från kanten på vinst och förlust och bollen smiter in vid Eddie Nilssons närmsta stolpe. En olycka kommer ju sällan ensam och efter 15:09 kommer även 2-4, målskytt unge duktige Casper Andreasson. Vi får chansen i powerplay men lyckas inte reducera. Det känns lite märkligt att gå till vila med 2-4 då jag inte tycker Örkelljunga behövde kämpa för att gå ifrån utan det var mer tillfälligheter. Vi vinner skotten i andra med 8-6.

Period 3. Som vanligt denna säsong känns det som att vi får gå ner på folk trots att ingen varit dålig. Vi behövde dock göra något och jag trodde tempot skulle bli nyckeln då vi är bättre tränade än Örkelljunga. Vi får igång ett bra rull men det är Örkelljunga som kontrar in 2-5 efter 6:32. Ett riktigt bra avslut skall tilläggas av Axel Holmqvist som får iväg en enorm handledare rätt upp i nättaket. Vi får en ganska snabb reducering dryga 2 minuter senare då William Göransson hänger dit 3-5 på pass från Sebastian Olofsson. Vi skapar en del men Örkelljunga ligger bra och tätt i sin defensiv och sticker upp och gör 3-6 efter 17:03. Vi plockar ut Eddie i samband med detta och i spel 6 mot 5 gör Emil Larsson sitt tredje mål för dagen med 1,5 minut kvar att spela. Vi fortsätter utan målvakt men får inte in fler mål denna dag, istället kommer 4-7 av Daniel Rudvall med 14 sekunder kvar. Skotten sista perioden 7-3
Totalt 18-15 till oss.

Vi gör i det hela en fullt godkänd match. Vi möter ett lag som endast förlorat 2 matcher denna säsong och som för en vecka sedan spelade oavgjort mot seriesuveränen Engelholm. Min åsikt är att vi förtjänar minst en poäng denna match då Örkelljunga inte alls var bättre utan det var en jämn match som kunde slutat hur som helst. Nyckeln känner jag är när de går från 2-2 till 2-4 i andra genom 2 rätt enkla mål.
Det finns mängder med bra att ta med sig från denna match vilket vi förhoppningsvis kan göra och visa Göinge på Lördag hemma i sporthallen.

Viktiga datum!2019-07-19 10:22
Träningsmatch 15/9 2019-06-23 11:17
Inför Engelholm2019-01-30 10:11
H2 klättrar i tabellen2019-01-26 19:44
Tredje raka för H22018-12-17 21:41
Derby på fredag för H22018-12-12 22:38
Äntligen seger för H22018-12-03 22:21
Bortamatch mot Lönsboda2018-11-22 22:14