Herrar Div 3

Seger för H3 i Göinge!
2016-11-12 20:00
Glada Pågar😜! /Hovfotograf: Bebben Lindberg

Vi fick en smakstart, utan att förta oss går vi upp  i en tidig 2-0 ledning. Danne Hallberg snärtar dit ett frislag efter 1:33 och Viktor Fredriksson lägger in 2-0 efter 4:14. Vi har allmänt en bra kontroll på den första perioden. Därför känns det snöpligt att Göinge först reducerar i powerplay och sedan också kvitterar. Efter 16:17 åker en Göingespelare ut 5 minuter och efter 17:48 återtar vi ledningen då William Göransson gör 3-2 i powerplay assisterad av Danne Hallberg. Med 19 sekunder kvar av perioden kommer en riktig läckerbit. Fortfarande i powerplay letar och letar Wille efter Adam. En snygg lyftpass diagonalt och Adam klipper till på halvvolley rätt upp i nättaket. Riktigt snyggt. Vi går till vila med 4-2

Skotten 6-7 till Göinge

Period 2. Nu har publiken vaknat, troligen innehållet i muggarna som börjar ge sig till känna. Detta väcker även Göinge som spelar tuffare och tuffare. Det tar bara 20 sekunder för dem att reducera till 3-4. Denna period skulle bli en riktig rock n roll historia. 3:22 in så ökar vi till 5-3, Emil Larsson på pass från Adam. Ca minuten senare är det ett riktigt klapp klapp mål. Sebastian Olofsson gör målet, Wille Göransson passar. Stämningen på banan blir tuffare och tuffare. 4-6 kommer efter 9:08. Aron åker på en 2:a efter 13:03, jag förstår honom, Göinge går väldigt hårt ått våra små snabba killar, det enda sättet de kan stoppa dem på. Huvudtacklingen på Aron strax innan detta är för mig en gåta att den killen får spela vidare, men det skulle visa sig att fler konstiga saker skulle hända. Göinge reducerar i sitt pp till 5-6 men det tar endast 6 sekunder för oss att sätta 7-5. Wille gör sitt andra för dagen på pass från Sebastian Olofsson. Tyvärr släpper vi åter in Göinge i matchen och både 6-7 och 7-7 kommer vilket vi går till vila med.

Skott 11-6 Åstorp

Period 3. Vi stuvar om lite, slänger in lite muskler i Oliver som gör säsongsdebut. Vi tar tag i denna period och är laget som styr matchbilden. 6:49 in i perioden åker Danne ut men får med sig en Göingespelare på en 2+5. Danne kommer in och hinner bara vända när han åker på en tvåa för felaktigt avstånd trots att bollen inte ens var igångspelad och Danne var på väg ifrån bollen. Efter 9:11 kommer så en kalldusch när Göinge tar ledningen för första gången. Vi tar en timeout efter 12:28 och får fin effekt. Adam kvitterar cirka minuten senare. Vi känner att det är vår match och går för seger. Så händer då det som höll på att kosta oss matchen. Det är undertecknad som påpekar ännu en bentackling 2 meter framför ögonen på domaren. Deras spelare håller inte med och vi munhuggs lite varpå jag säger till honom, du är så j_vla dum. Detta kostade mig 2+10 vilket kan kännas rätt märkligt när man ser på highlightsen vad som skedde på banan med allt från huvudtacklig, skallar och lavetter för att inte glömma alla svep efter benen. Ja det vara bara att sätta sig på läktaren och lyssna på allt skit från hemma "klacken" som nog såg botten i flaskan vid det här laget. Jag kan erkänna att jag kände mig riktigt nervös, även om jag vill påstå att utvisningen är horribel och felaktig så hjälper det ju inte. (Jag vill också förtydliga att ingen skugga skall fall över Eddie Ikkonen som felaktigt står som bov på +10. Han satt endast av straffet för min brutala kommentar.) Killarna kämpar heroiskt i denna box och håller rent. Så händer då det som han skämt bort oss med tidigare. Rasmus Samuelsson stänker dit ett långskott med 38 sekunder kvar. Assisten står Joel Houvila för. Vi håller undan och tar tre goa poäng. Jag förstår också killarnas gester efter matchen efter allt skit de fick höra denna fredagkväll. Vi har med en kombo av Jaslaget och pojkar 00 åkt ner och vunnit borta mot Göinge. Känns riktigt fint.

Skotten i sista 8-6 Åstorp Totalt 25-19 Åstorp

Guldbollen delades vidare från Wille Göransson till Adam Pettersson, Bägge dessa gjorde en fin match igår. Även Fabbe Enroth och Erik Wenell förtjänar att nämnas och bägge de två vet varför.

Nästa match spelas hemma i sporthallen. Ett toppmöte mot Eslöv.