Taggade och glada denna fredagskväll styrde vi kosan mot Osby. En viktig 6-poängsmatch mot toppkonkurrenten väntade. Vad väntade oss i Göingeskogarna?
En hel del strul faktiskt, det vill säga 4 spelare och 1 ledare fastnade i bilkö utanför Hässleholm.
Med snabba omstuvningar i laget drog vi igång matchen i alla fall.

Period 1:
Vi börjar medvetet avvaktande. Osby har lyft i tabellen och har några nya killar som vi gärna vill ha koll på innan vi drar igång vår tempostarka innebandy. När vi väl har fått koll på dessa ökar vi intensiteten och Osby drar på sig en utvisning. Nu börjar våra saknade spelare att rulla in till matchen. I vårt powerplay som följer snappar Osby upp bollen när det brister i kommunikationen mellan tre av våra spelare. Påpassligt snor Osby bollen och gör 1-0. Tråkig start men detta ska vi klara ändå. Osby får lite luft under vingarna och börjar att trycka på i vår zon. Med en stor portion tur friställs en Osbyspelare mitt framför vår kasse och killen är kylig och 2-0 är ett faktum. I bytet efter drabbas vi av en utvisning och detta var inget var inget vi direkt behövde. Men det blir värre - Vi drar på oss ytterligare en utvisning och får spela fem mot tre i en hel minut. Just nu är motståndarna skoningslösa med två mål på 30 sekunder och det börjat att se riktigt mörkt ut i skogen.

Period 2:
Med alla pjäser på plats bestämmer vi oss för att trycka på över hela planen med tre femmor. Vi märker direkt att Osby inte alls är bekväma med detta så vi dunkar på med allt vad vi har. Om det inte är stolpar och ribbor i vägen så är det Osbys fantastiska målvakt som är där. Målvaktsspelet som han visar upp är det mest svettiga som jag sett på länge. Osby börjar att knäa men deras mur i målet är totalt omutbar. Frustrerade får vi gå till periodpaus med 4-0 i underläge trots alla våra chanser.

Period 3:
Vi tror fortfarande på oss själva och vi fortsätter så måste ju bara bollen gå in förr eller senare. Det gör den också och vid 6:21 trycker Erik in en sargretur och det 4-1. Tyvärr drabbas vi strax därefter av en utvisning och detta ger Osby en chans att andas och att flytta upp spelet en stund. Vi gör en sista kraftansträngning för att komma ifatt men det är nog inte vår dag idag. Vid 10:46 drar Osby ifrån i målprotokollet igen, bollen tar på en täckande spelare och detta resulterar i en jättelobb över Tom. Ett sånt här mål händer 1 gång av 1000 och det är som sagt inte vår dag idag. Trots detta visar vi ändå karaktär. Vi fortsätter att trycka på. Vi har ett par powerplay men Osbys målvakt fortsätter att spela briljant. Det tar ända tills 17:49 innan Danne? lyckas att överlista honom. På slutet chansar vi friskt. Vi har gjort 3 mål på kortare tid än detta. Tom åker in och ut i målet och vi satsar med 6 utespelare. Det vill sig inte utan Osby kan fastställa slutresultatet till 6-2 med 1 minut kvar.

Sammanfattning:
En stökig inledning av matchen blev det när fyra man satt fast i en bilkö med tvära kast i laguppställningen som följd. Trots det börjar vi ändå matchen helt ok. Vi har en period på 10 minuter där vi går ner oss och Osby gör 4 kassar. I andra perioden och framåt gör vi det faktiskt riktigt bra och med en "normal" målvakt i motståndarmålet är jag nästan säker på att vi hade vänt denna historia till vår fördel. Men bollarna måste in och det lyckades vi inte med idag. Nu slickar vi såren och laddar batterierna för redan nästa fredag får vi besök av IBK Helsingborg då det är läge att studsa tillbaka direkt grabbar!