Målkalas för H4 mot Lönsboda!
2015-12-11 01:05
Efter bra laginsats hyllas H4!

Å/K IBS - Lönsboda IBK 16-1 (3-1, 6-0, 7-0)

I veckans som gick har vi tränat mycket på att få igång vårt anfallsspel. Idag var det examensdags mot ett på pappret ganska svagt Lönsboda. Ett bra test för att kunna sätta alla detaljer på plats och för att få grabbarna att förstå vad just JAG ska göra på plan.

Period 1:
Vår vana trogen sätter vi direkt press på motståndarna för att se hur bekväma dom är med ett högt tempo. Det visar sig att Lönsboda inte alls är bekväma med detta. Vår höga press gör att ett dåligt uppspel hamnar hos Erik som distinkt drar in 1-0 efter 1:49. Något förvånande kvitterar Lönsboda när vi agerar lite passivt i egen zon till 1-1.
Men vi fortsätter att trycka på. När det är oordning i Lönsbodas försvar tar Erik chansen igen och handledsskottet sitter lika perfekt som förra gången och vi går fram till 2-1. Erik har visat vägen och vi fortsätter att pumpa på i ett högt tempo. Det enda som hindrar oss från att utöka ledningen är ett bra målvaktsspel av Lönsbodas keeper som har hjälp av både stolpar och ribban. Efter 10 minuter råkar vi ut för en tveksam utvisning men idag är vårt boxplay utmärkt! Ett dåligt pass leder till en spelvändning där Enroth assisterar Jönsson till sitt första mål för dagen 3-1.
Redan nu märker vi åt vilket håll det blåser. Frågan är bara: Hur länge orkar Lönsbodas målvakt att hålla emot?

Period 2:
Allt snack i periodpausen handlade om att hålla fokus på rörelserna i anfallsspelet för då kommer inte Lönsboda att orka hänga med i vårt tempo. Efter ett antal lägen får vi till slut utdelning vid 4:07. Jonas hittar Fidde med ett öppnande pass, Fidde tar två snabba steg och skjuter in 4-1. Lönsboda viker ner sig rejält, dom orkar helt enkelt inte med vårt tempo. Hobbe hittar ett öppnande pass till Emil J som daskar in 5-1 efter 5:58. Nu är det nästan spel mot ett mål och när klockan står på 9:45 kommer garanterat årets mål i division 4! Ni skulle sett det. I en underbar spelvändning ger Enroth Emil J ett helt öppet mål. Inget misstag av Emil J och det står 6-1 på tavlan.
Gänget får stanna på plan och som tack för det presenterar sig ett av våra nyförvärv i målstatiktiken. Anton snirklar sig igenom och hänger in 7-1 för hemmalaget. Vi fortsätter på den inslagna vägen och efter 14:22 är det dags för Emil J IGEN! Denna gången framspelad av Hobbe 8:1. Vi drabbas av en utvisning igen, men detta gör ingenting för idag är boxplayformationerna på ett bra humör. Vi vinner bollen och Viktor F sätter full rulle mot mål, avslutet tar på en fot och går in, 10-1. Självmål säger domarna - det var ju tråkigt för Viktor F:s målstatistik.

Period 3:
OK Pågar - Nu vill vi se fokus över tre perioder trots att vi leder stort. Grabbarna håller med, det är dags att göra 60 minuters bra innebandy. Efter 5:43 lirar Enroth ut bollen till Hobbe som klipper till direkt och vi har 10-1.
11-1 kommer vid 7:55 när Danne har tagit en bra löpning i mitten på en boll från Franke. Vid 10:33 är det dags för CW att presentera sig i målprotokollet. Efter en öppnande passning från Emil L hänger han in 12-1. I bytet efter hittar Fidde Viktor F som sin vana trogen springer ifrån sin back och denna gången hamnar han i målprotokollet på riktigt med 13-1. Efter 16:20 är det Fiddes tur att bli målskytt efter en underbar backhandlyftnig = 14-1. Därefter kommer comebackande Oliver Lindberg-Nilsson in i målprotokollet med 15-1 efter ett frislag. Vi avslutar dagens resultaträkning med matchens målkung Emil J gör 16-1 framspelad av dagens assistkung Fabian Enroth!

Sammanfattning:
Dagens match blev en ganska ensidig historia och referatet blir därefter. Redan efter de första bytena känner vi att vi har kontroll över matchen men detta var förväntat. Vad vi dock är riktigt nöjda med är att inställningen är utmärkt under hela 60 minuter! Vi följer vår game-plan till punkt och pricka och det gör att vi är totalt överlägsna genom hela matchen. Riktigt bra inställning grabbar, detta ska vi ta med oss inför tuffare drabbningar - för dom kommer!
Med detta resultatet tar vi oss till delad serieledning tillsammans med IBK Helsingborg.

Guldbollen:
Guldbollen överlämnas från Anton till Enroth med orden: Du jobbar stenhårt och osjälviskt genom hela matchen!