Flickor 06

Tajt 2-1 förlust mot Lönsboda
2020-01-25 15:27
Idag så var det långresa till Lönsboda. Vi har haft det lite motigt på vårsäsongen och behövde få lite poäng med oss idag. Tjejerna var taggade inför matchen och vi hade snackat ihop oss om att försöka spela bollen och inte gå själva så mycket.

Vi har bra spel och me. Kommer inte till några riktigt vassa avslut. Tyvärr så är det Lönsboda som gör 1-0 vid 5:34. De har en spelare som fiskar bakom våra backar. De slår en boll upp från högerkanten in till den fiskande forwarden som slår in bollen. Vi spelar bra och använder våra backar i anfallen men får inte in bollen.

Det är bra spel från oss igenom hela andra perioden och vi har flera vassa chanser men det lilla sista saknas. Med bara 5 sekunder kvar på perioden så gör Lönsboda 2-0. Vi går inte på och vi tittar bara på när forwarden rundar kassen och får hon lite turligt med sig bollen när vår center går på. Hon får med sig bollen när den låses mellan klubborna och lyckas skicka in bollen mot mål och den smiter in vid sidan av Hannah. Lite oförtjänt kan man tycka.

I tredje perioden så lyfter vi upp vårt spel ytterliggare och pressar och pressar för att få in bollen. Deras målvakt gör flera vassa räddningar. När Alvina kommer köksvägen så ser det ut som att nu sitter den men även där håller målvakten tätt. De får på en vass kontring och deras forward kommer fri med Hanna men Hannah spikar igen och håller oss kvar i matchen med en vass räddning. Vid 9:35 kommer äntligen 2-1 reduceringen. Det är Alvina som spelar bollen bakom målet till Johanna som bryter krigande in framför målet och slår in bollen med backhand. Nu får vi ny energi och pressar på mera. Vi tar timeout vid 13:33 för att få igång tjejerna extra. Vi instruerar att tjejerna ska spela smart och låta bollen göra jobbet. Blir vi stängda så ska vi börja om. Inga enmanshower. Tappar vi bollen ska vi dubbla direkt. Allt för att sätta press framåt. Vi plockar även ut målvakten för att få in 6 utespelare och bli en man mera. Spelet drar igång och det verkar som att ingen av tjejerna har lyssnat på instruktionerna. Vi gör helt tvärt om hela tiden. Vi försöker gå själva vi passar inte och vi dubblar inte och tiden rinner ut.

Poängfördelning:
Johanna 1+0
Alvina 0+1

Summering av matchen. Tjejerna har ett bra spel och involverar backarna i anfallet på ett bra sätt. Forwards kommer ner och hämtar boll vid uppspelen. På det hela taget så gör vi faktiskt en riktigt bra match. Vi får bara inte in bollen. Spelet med en man mer på planen behöver vi dock öva mera på. Vi lyfter på hatten till Lönsboda som var strået vassare idag. Vi tackar även den tillresta publiken för stödet från läktaren!

Guldbollen lämnade Ea över till TildaLi för hennes bra back spel och snygga passningar! Grattis!