Flickor 06

Referat: Åstorp/Kvidinge IBS F06 - Gantofta IBK F06
F06 vinner mot Gantofta och står som serieledare inför juluppehållet!
2019-12-14 15:48

Årets sista match stod mot Gantofta Ett lag som vi mött tidigare flertalet gånger. Vid seger så bibehåller vi första platsen i serien och det var tjejerna taggade på. Skulle det bli seger idag?

Det är Gantofta som kommer igång bäst. De tar ledningen ed 0-1 efter ett skott från höger kanten. Ida är skymd och bollen slinker in vid stolpen vid 1.12. Inte en smakstart som man skulle önskat. Tjejerna jobbar sig in i matchen och vid 7:30 så kommer 1-1  kvitteringen. Det är Filippa O som bryter på mitten spelar ut till Felicia som passar Julia i mitten och hon kommer helt fri. Iskallt sätter hon den till vänster om målvakten. Vi tappar lite fart i laget i slutet av perioden och kommer ner i Gantoftas tempo.

Inför andra så  peppar vi tjejerna att driva upp tempot och låta bollen göra jobbet.  Vi får en smakstart på andra perioden när TildaLi spelar bollen ner i vänsterhörnet till Julia P. Hon rundar kassen och lägger in bollen köksvägen till 2-1 vid 1:31. 30 sekunder senare så gör vi även 3-1. Det är Filippa O som passar bollen till Felicia som inte vill vara sämre än Julia och går även hon in med bollen köksvägen! Vid 10:22 så tar Gantofta timeout men det får ingen effekt.

Inför tredje perioden så säger vi till tjejerna att fortsätta med sitt spel och inte sänka tempot. Vi stuvar om lite i laget och vi roterar formationen Amanda T + Amanda P samt Johanna + Alvina. Vi ville få en liten förändring och så blir det helt klart för vi gör 4-1 redan efter 18 sekunder in i sista perioden.  TildaLi vinner boll i egna hörnet och passar en kort boll till Amanda T som jobbar sig upp i banan så att hon slutligen kommer fri med bollen. Hon avslutar med smet vasst skott som sitter i kassen. Nu blir det lite ställningskrig i matchen. Ida får några vassa skott på sig och med en grym benparad så håller vi undan en reducering. Vid 10:33 så får vi en buse i laget. Det är TildaLi som åker ut 2 min för hårt spel då hon trycker till en spelare så att hon ramlar. Det ser inte så farligt ut men domaren står nära och har nog koll. Vi spelar ett bra boxplay och har även en vass målchans när Annie knycker bollen och får på en vass kontring och nästa sätter bollen. Även Gantofta åker på en utvisning och det är 2 minuter för obstruktion vid 12:56. Deras back trycker Alvina bort från framför deras kasse. Domaren ser det tydligt och det är inget att snacka om. Observant av domaren att ta den för det är annars en förseelse som är lätt att se mellan fingrarna för. Vi sätter igång ett bra powerplay och rullar runt bollen på ett moget sätt. Vi har ett par vassa chanser men de reder ut stormen. Matchen slutar 4-1 och det är ett välförtjänt slutresultat. 7 raka segrar är ett grymt bra jobbat av tjejerna!

Poängfördelning:

Julia P: 2+0

Felicia: 1+1

TildaLi: 0+2

Amanda T: 1+0

Filippa O: 0+1

Summering av matchen. Tjejerna gör jobbet idag och vinner utan några större problem. Guldbollen lämnade Filippa O över till Amanda P.

Vi tackar Gantofta för en bra genomförd match. Vi tackar även föräldrarna som hjälpte till i kiosk och sekretariatet. Tack även till publiken som hejar på oss. Tjejerna är nu serieledare efter höstsäsongen! Stort grattis tjejer!