Flickor 06

Träningscupen
2019-09-23 20:59
Det var dags för en träningscup i Ängelholm. Motståndarna var FBC Engelholm, Häljarp och FCH.

Första matchen var mot Häljarp. Vid 6:54 kommer 1-0 det är Julia som passar från vänstra hörnet till Ea framför målet som sätter bollen. Häljarp svarar snabbt med en kvittering till 1-1 vid 8:57 då vi inte lyckas inte rensa framför egen kasse och vi har 1-1 i periodvila. Vi kommer igång ordentligt i andra perioden och vid 4:47 så sitter 2-1. Johanna passar från backplats till flisan i mitten som sätter ett direktskott snyggt till vänster om målvakten. Flisan är het och vid 9:53 så rundar Flisan kassen och passar in till Amanda T mitt i slottet som vasst sätter ett skottet i mål till 3-1. Vid 11:37 så kommer 4-1. Det är Amandas P som tar en runda i högra hörnet och bryter in mot mål och stänker in bollen vid första stolpen.

Match nummer två var mot FCH. Ett lag som vi har vunnit de sista fyra matcherna. Tjejerna kom inte alls in i matchen och FCH leder med 3-0 efter första perioden. Andra perioden rullar på och vi lyckas inte alls idag och matchen slutar 5-0. Kanske underskattade vi motståndarna och bara ställde in skorna.

Sista matchen var mot FBC Engelholm. Det är ett lag som vi aldrig har vunnit mot. Engelholm sätter 0-1 efter 2:40 på ett frislag från vår back till en motståndare som skickar in bollen i mål. 0-2 är ett långskott dimper in till höger om målvakten. Men vi taggar till och vi reducerar till 1-2 vid 12:36. Det är Signe som vinner boll och passar upp till Johanna på backen. Johanna får på ett bra skott som går i mål. Vi har 1-2 i period pausen. Ett bra resultat mot Engelholm.

Andra perioden är det Engelholm som öppnar med 1-3 målet där deras spelare kommer fri från hörnet och sätter ett skott i högra krysset. Vi ger oss inte utan reducerar åter det är Amanda P som jobbar stenhårt på höger kanten och får på ett bra skott som sitter snyggt i mål vid 6:08 och vi har 2-3. Tyvärr så kontrar Engelholm in 2-4 när vi hade fått igång vår press. Matchen slutar med 2-4 vilket är det bästa vi har spelat mot Engelholm.

Summering av dagen. Två bra matcher och en mindre bra. Häljarp var en säker seger. Engelholm en kämparinsats. FCH var en underskattning.

Vi har fått insikt till lite förbättringar så vi har lite att jobba på innan seriespelet börjar.