Flickor 06

Referat: IK Stanstad F06/07 - Åstorp/Kvidinge IBS
Seger mot Stanstad!
2019-01-27 16:40

På snömoddiga vägar begav sig F06 till Bråhögshallen på lördagsmorgonen för att möta Stanstad. Vi gick igenom laget och väl ute på banan tog dagens lagkapten Amanda P kommandot med uppvärmningen.

När matchen startade var vi lite försiktiga och lät Stanstadkomma till skott 3:30 in i första perioden som innebar att de kunde ta ledningen med 1-0. Vi ägde mycket boll men kom inte till så många klara målchanser till att börja med. 5:41 in i period 1 kunde Stanstad öka på sin ledning till 2-0 efter att två spelar kom fria när vi sprang ihop ute på banan. Vi fortsatte att ha mycket boll 8:42 i period 1 kunde vi reducera till 2-1 genom Filippa O. Nästan exakt 4 minuter efter (12.49) så kvitterade Julia P genom ett långskott utifrån.

I pausen pratade vi om att försöka få igång snacket ute på banan och att fler tjejer skulle våga ta för sig i närkamperna och våga ta kommandot ute på banan. Den andra perioden fortsatte vi att ha mycket boll och vi kunde ta ledningen när Filippa Olsson passade fram Johanna. (11.27) Julia P ökade på vår ledning till 4-2 ca minuten efter.

Även i tredje perioden var det Å/K-tjejerna som dominerade på planen. Vi släppte dock till lite farliga lägen för Stanstadnär vi inte var uppmärksamma på att markera deras forwards utan mest tänkte framåt. Tjejerna gör en bra match. Det vi kan jobba vidare med är att använda alla fem spelarna på banan hela tiden och låta bollen göra jobbet genom att snabbt passningsspel istället för att springa med bollen. Vi tar också med oss styrkan i att kunna hämta upp ett 2-0 underläge och jobba oss fram till en seger. Dagens vinst hjälpte oss på en tredjeplats i tabellen.

Matchens guldboll delades ut av Ida och hon gav den till Johanna med motiveringen att hon jobbade hårt på banan och var med och skapade många målchanser.

Silver i MUC2023-04-23 19:29
Vi är i FINAL!2023-04-23 13:15
Go seger mot Bjärred!2023-01-28 10:10
Äntligen seger!2023-01-26 08:00
Kollaps i tredje 2023-01-14 21:27
Oavgjort mot Bjärred 2023-01-12 21:10
Uddamålsförlust igen2022-11-30 11:08
Förlust mot Stanstad2022-10-30 21:00