Flickor 06

Referat: Åstorp/Kvidinge IBS - Gantofta IBK
Seger mot Gantofta
2018-12-15 23:29

Det var ett taggat gäng på 17 spelare som satt laddade i omklädningsrummet inför matchen. Vi snackade om att vi skulle ligga tätt på motståndarna och kriga för varandra.

Det är vi som kommer igång bäst i starten. Vi gör 1-0 vid 2:42. Det är Ea som från vänster om målet tar ett vasst avslut som sitter snyggt i målet. Vi gör ett mål vid ett frislag men det blir tyvärr bortdömt för att motståndaren hade felaktigt avstånd. Så utvisning för Gantofts vid 7:38. Vi lyckas inte utnyttja övertaget. Vi behåller pressen efter utvisningen var slut och Alvina och Julia P krigar för att få in bollen i mål. Slutligen så vispar Julia P in 2-0 vid 10:54. Vid 12:12 så reducerar Gantofta till 2-1 på ett skott från mitten som går in till höger om Julia L i målet som gjorde en bra insats i målet.

Andra perioden börjar med en smakstart. Det är Julia P som gör ett så kallat helvarv. Hon tar bollen bakom egen kasse och dribblar av hela Gantofta och avslutar med att stänka in 3-1 vid 1:44. 4-1 kommer i samma byte det för Filippa P som passar fram bollen till syrran som gör hattrick vid 2:02. Gantofta reducerar till 4-2 genom ett backskott vid 2:55.

4-3 kommer vid 3:42 från ett skott i slottet som går via klubba in i en lobb in i mål otagbart för Hannah som har hoppat över in i kassen. Det är spännande och matchen står och väger. 5-3 kommer vid 9:42 då Julia P bryter en passning i slottet och tar ett dragskott som går snyggt i mål.

Tredje perioden börjar med att Gantofta gör 5-4 vid 1:09 då vår back tappar markering och de spelar in bollen framför vårt mål och stänker upp den i nättaket. En smakstart för Gantofta denna perioden. Vi kämpar hårt nu och vi kommer i en kontring. Alvina slår bollen i sargen bakom mål och Julia P slår in den på andra sidan av målet till 6-4 vid 07:30. Gantofta är med i matchen och kan reducera till 6-5 då vi duttar med bollen på egen planhalva vid 08:31 kommer skottet från vänstersidan som letar sig in i målet. Vid 11:12 så åker åter Gantofta ut två minuter för felaktigt avstånd. Denna gången så utnyttjar vi vårt numerära överläge. Signe petar fram bollen till Julia N som sätter 7-5 vid 12:53. Gantofta försöker sätta tryck men Felicia tar bollen från egen planhalva och gör en rusch på vänsterkanten och avslutar med ett vasst skott som smiter in vid sidan av målvakten och vi har 8-5 med fem sekunder kvar på klockan.

Tjejerna gör en bra match idag. Det är lite för snällt i första perioden då vi inte ligger så tätt som vi bör göra men det blir bättre och bättre och vi kan stabilt plocka hem tre pinnar! Extra vass idag var Julia P som lyckade göra hela 5 mål!

Moa som fick Guldbollen förra matchen lämnade över den med följande motivering: "Den går till en forward som har kallat bra på pass och haft många skott på mål. Alvina!"