Flickor 04

Referat: Lomma FBC F04-06 - Åstorp/Kvidinge IBS F04
Säsongspremiär i Flickor A
2020-10-03 18:33
Säsongens första match i Flickor A spelades nere i Lomma och det blev en riktigt jämn och tuff match där till slut hemmalaget stod som segrare med 2-1 efter en spännande avslutning.
Vi startar matchen lite trevande och inleder med några enkla misstag vilket leder till att Lomma får lite övertag på oss. Det övertaget utnyttjar de till 1-0 då vi inte försvarar Adis stolpar på det sättet vi vill. Drygt 11 minuter in i första perioden kvitterar Alva efter först en lång passning från högerback till Agge som hittar Moa P som i sin tur hittar Alva som klipper till.
Vi går in i periodvilan med ändå en ok känsla. Vi trycker på det som vi pratat om innan matchen och att bara fortsätta.
I andra perioden får vi mer av spelet, men precis det vi pratat om såväl innan som under periodpausen glöms bort och trots något mer spelövertag kan Lomma återta ledningen 12 minuter in i perioden. Inga stötbrytningar på deras vänsterkant, det straffas vi på direkt.
Denna perioden borde vi vunnit och vi pratar om att snäppa upp en aning och göra hemjobbet lite tuffare samt spela på ett lite annorlunda sätt i offensiv zon.
Under den andra halvan av matchen men framförallt i den tredje perioden, så har vi inte studsarna eller skotten med oss, men sånt förtjänar man och tar man inte riktigt jobbet så får man heller inget gratis. Vi får mer och mer spelövertag, men Lomma är vassa i omställningarna. Efter åtta minuter tar vi en time-out och lägger upp riktlinjerna för återstoden. De allra sista minuterna går vi ner på två kedjor och tre backar för att trycka på ordentligt och tar även ut Adi sista minuten. Vi kämpar och sliter, men deras målvakt är på rätt ställe hela matchen och vi vänder hemåt med en förlust.
Vi tar dock med oss att vi är spelförande och med lite mer fokus/jobb/tur så hade siffrorna varit minst det omvända.

Matchvideo mot Bjärred.2019-11-10 17:20
FCH Cup 2019 bilder.2019-09-09 17:41
FCH Cup F152019-09-08 20:32
Läger Halmstad bilder.2019-09-01 18:16
FCH Cup 20182018-09-24 11:34
Sammanfattning FCH-cup2017-09-10 23:01
Vi blir starkare2017-06-12 21:20
Lagkassa2016-11-14 21:39