Flickor 04

Referat: Åstorp/Kvidinge IBS F04 - IK Stanstad F04/05
Vinst i toppmatchen i Flickor B!
2020-02-29 09:37
Handklapp efter målet som fastställde slutresultatet 7-5 till serietvåan i Flickor B
Tvåan och trean i Flickor B möttes under fredagskvällen i en intensiv och spännande match i Sporthallen där hemmalaget till slut stod som segrare efter 7-5 mot Stanstad och därmed drygade ut försprånget i kampen om andraplatsen.
Inför matchen skiljde det bara fyra poäng mellan Å/K och Stanstad och den förra matchen var väldigt jämn, så vi var rätt säkra på att även denna skulle bli jämn och tuff. I matchen i höstas så låg vi under med 0-2 innan vi kunde vända till 4-2. Även i denna match hamnar vi i ett tidigt underläge då Stanstad tar ledningen efter en dryg minut. Supersnabbt svar från oss då Wilma N bara tio sekunder senare kvitterar till 1-1. Det resultatet står sig perioden ut.
Även i den andra perioden kommer det ett snabbt mål när Linnea stänker in en handledare från högerkanten. Två minuter senare hinner inte Stanstadmålisen reagera när Alva vrider runt på vänsterkanten och skickar in 3-1. Därefter kommer vi in i en sämre period av matchen då dels Wilma J får en olycklig smäll mot huvudet i en schysst närkamp och där sedan Stanstad lite väl enkelt kan både reducera och kvittera. Snabbt svar på kvitteringen då Jolle kämpar in en retur 15 sekunder senare. Stanstad hinner kvittera ytterligare en gång innan periodpausen när vi släpper in dem lite väl enkelt vid stolpen och duktiga Linn Weder kan göra sitt tredje mål för kvällen.
Snabba mål efter periodvila är gångbart i kväll då Wilma N omarkerad i mitten kan prickskjuta in 5-4 minuten in i den tredje perioden. Drygt två minuter senare utökar Jolle till 6-4. Med fem minuter kvar reducerar Stanstad och det blir lite nervigt. Stanstad tar en time-out med två minuter kvar och därmed kan även vi formera laget på ett sätt som passar matchbilden just där och då. Bra stabilt försvarsspel under dessa minuter och med ca 30 sekunder kvar kan Jolle göra sitt tredje mål under matchen och fastställa slutresultatet till 7-5 i en intensiv och spännande match med bra domarnivå.
I och med tre poäng i kväll är vi nu bara tre poäng efter Engelholm på förstaplatsen och sju poäng före just Stanstad på en tredjeplats i Flickor B.

Matchvideo mot Bjärred.2019-11-10 17:20
FCH Cup 2019 bilder.2019-09-09 17:41
FCH Cup F152019-09-08 20:32
Läger Halmstad bilder.2019-09-01 18:16
FCH Cup 20182018-09-24 11:34
Sammanfattning FCH-cup2017-09-10 23:01
Vi blir starkare2017-06-12 21:20
Lagkassa2016-11-14 21:39