Flickor 04

Å/K IBS F04 Skånemästare!
2019-03-31 21:49
Pokalen och medaljerna har hamnat i Åstorp/Kvidinge IBS F04!
Efter en hel del dramatik och tuffa matcher kunde Å/K:s F04 till slut lyfta den eftertraktade pokalen och kan nu titulera sig Skånemästare i F04-klassen!
Mästerskapshelgen inleddes under lördagen i Lönsboda med en tidig match mot hemmalaget. Det brukar alltid bli tuffa och fysiska matcher mot Lönsboda och denna matchen var inget undantag. I pausen låg vi under med 1-2, men efter att vi börjat vakna till och kommit in mer och mer i matchen kan Maja E avgöra till 4-3 med ett skott på frislag från tekningspunkten. Skönt med 3p direkt.
Målvakts-Ida gav bollen till Agge "som kämpade på bra och gjorde löpningarna som vi skulle".
Den andra matchen spelades mot Stanstad, även den fysisk, men här verkade vi ha glömt bort det vi tränat på och kommer ofta fel in i situationerna. Att få med sig 1p och 1-1 kändes nästan som ett rån.
Agge gav bollen till målvakts-Elsa "som räddade oss". Denna matchen skulle i efterhand visa sig mycket nyttig, vi får nämligen direkt ett kvitto på att vi får problem om vi inte har fokus och jobbar som ett lag. Inför den sista matchen, som vi behövde vinna för att gå till A-slutspel pratar vi om just detta och Gantofta får ta emot smällen.
Efter att vi hamnat i underläge så kan vi inför periodpausen vända till 3-1, men vi fortsätter att påminna om att vi kan bättre. Och det kunde tjejerna. Den andra perioden vinns med 9-1! Frukten av hårt arbete och att hålla fokus uppe. Målvakts-Elsa gav bollen till Jonna "som passade bra och dessutom fick göra sitt första mål i Å/K-tröjan!".
A-slutspelet under söndagen nere i Vellinge inleddes med en semifinal mot Höllviken. Höllviken har flera bra spelare, men till denna matchen har tjejerna lärt sig läxan från Stanstad-matchen och, trots lite stress i slutet, kan vi hålla undan till 3-1. Jonna gav bollen till Jolle "bra passningar och löpningar".
Final! Mot Malmö som vi förlorade med 1-6 senast vi mötte dem i serien, men redan i sista perioden i den matchen hittade vi några nycklar som vi nu använde oss av. Malmö är extremt skickliga, men vi pratade om vad vi skulle fokusera på och vilka nycklar vi skulle jobba med. Ibland upplevde nog läktaren att vi missade markeringar men det ingick lite i planen.
Matchen inleds som en final mellan två duktiga lag ska inledas. I högt tempo. Ibland är vi riktigt tillbakapressade, men vi är även farliga framåt och när klockan står på exakt 07.00 stänker Wilma in 1-0. 1-0 är också resultatet i pausvilan. I andra perioden krigar vi och gör helt rätt saker. Med 4.30 kvar drar Malmö på sig en utvisning och vi kan andas ut ett tag. Efter den utvisningen blir det dramatiskt. Malmö plockar ut målvakten och tar in en sjätte spelare. Och även en sjunde spelare... Med 12 sekunder kvar får de in kvitteringen. Tror många, men efter att domarna konfererat med varandra gör de tecknet för ogiltigt mål och vi kan formera oss för att hålla undan. Vilket vi också gör och pokalen, guldmedaljerna och titeln Skånemästare åker hem till Åstorp/Kvidinge!
Jolle gav bollen till målvakts-Elsa "som kort och gott var jättebra"! Mycket rimligt val. En hållen nolla i innebandy och dessutom i en final i ett A-slutspel bör belönas med en boll.

En kvartett stolta ledare tar, förutom Skånemästartiteln, även med oss följande saker från denna helgen: