Referat: Malmö FBC F04-1 - Åstorp/Kvidinge IBS F04
Sammanfattning av matchen mot Malmö
2019-03-17 21:30
Säsongens sista seriematch spelades nere i Malmö direkt innan deras damer spelade en mycket viktig match i kampen om slutspelsplats. Både vi och Malmö hade inget att spela om då vi säkrat silvret och Malmö säkrat seriesegern i den södra serien.
Redan när laguppställningarna presenterades förstod vi att det skulle bli en mycket tuff uppgift då Malmö tog in det allra bästa som den tredje största staden i Sverige kunde erbjuda vad gäller flickor födda 04/05. Malmö kom till start med två femmor där flera av spelarna spelat många matcher i 03-serien med finfint resultat. Det märktes även direkt att Malmötjejerna var rejält taggade i dag och 3-0 i första perioden kunde varit ytterligare några mål bakåt. Vår time-out var vi tvungen att ta redan efter tio minuter in i första perioden för att försöka få liv i tjejerna som startat betydligt lojare är Malmötjejerna.
Andra perioden spelar vi upp oss ett snäpp, men Malmö rör sig snyggt i sina intränade löpningar, är effektiva och duktiga i avsluten och springer förbi våra tjejer lite då och då. Efter två perioder står det 4-0 på resultattavlan. Inför sista perioden peppar tjejerna varandra och vi pratar om att chansa lite och försöka såra dem där vi tror oss ha hittat några få svaghetstecken.
Trots att vi förlorar även den sista perioden (2-1, Elvis gör vårt tröstmål) så tar vi ändå med oss att vi spelar bra Power och Box play vid flera tillfällen. Vårt Power play är betydligt vassare än deras. Vi tar också med oss att de nycklar vi hittade inför sista perioden visade sig vara rätt mot Malmö. Synd bara att det bara är tre perioder man spelar... Men nu har vi fått spela en match mot dem och en ev retur i Skånemästerskapen ser vi fram emot! Sammantaget är nog denna matchen den svåraste vi haft under serien. Dagens Malmö var tex betydligt bättre än ettan i vår serie, Engelholm.
Elvis gav bollen till målvakts-Ida med motiveringen "en tjej som räddade oss från ett ännu större nederlag". Mycket bra val. Ida gjorde flera kanonräddningar.

Matchvideo mot Bjärred.2019-11-10 17:20
FCH Cup 2019 bilder.2019-09-09 17:41
FCH Cup F152019-09-08 20:32
Läger Halmstad bilder.2019-09-01 18:16
FCH Cup 20182018-09-24 11:34
Sammanfattning FCH-cup2017-09-10 23:01
Vi blir starkare2017-06-12 21:20
Lagkassa2016-11-14 21:39