Flickor 04

F04 gjorde återigen en stark insats i Husarcupen!
2019-01-06 18:14
Målvakts-Elsa tipsar spelarna om hur de ska agera mot Nässjös spelare
Som regerande mästare i Husarcupen var det med en skön känsla vi begav oss till Eksjö under fredagseftermiddagen för att förbereda oss för den första matchen redan 08.15 på Trettondagsaftonen.
Efter en natt i EBK:s klubbstuga där någon bestämde sig för att blåsa in mer luft i luftmadrassen när några somnat och där sedan någon började flytta på sin luftmadrass för att hon upptäckte ett hål i väggen som det drog in igenom, var det dags för första matchen mot Craftstaden Oskarshamn.
Ett lag som vi mötte även förra året då det blev 1-1. Denna gången började det inte bra då de tog ledningen redan efter någon minut. I periodpausen stod det 0-2 på resultattavlan och vi började bli lite oroade, men inte panikslagna då vi är vana med att ha svårt för morgonmatcher. I andra perioden är vi dock ett helt annat lag och femman med Hanna, Agge, Alva framför Elvis och Elsa J står för tre mål (Alva 2 och Agge 1), vilket till slut innebär en smakstart på cup med 3p mot ett av cupens svåraste lag. Adi i målet gjorde också ett par superräddningar i den andra perioden som vi alltså vinner med 3-0.
I den andra matchen stod motståndet från förra årets semifinal, Westervik, för motståndet. Den semifinalen vann vi med 5-0, men då gick det mesta in i skottväg. I denna matchen fick vi ett litet bakslag från urladdningen i föregående matchens andra period och vi spelade allmänt virrigt. Framförallt missade vi flera gånger i bytena. 1p får vi ändå med oss då matchen slutar 1-1. Vårt mål är en riktig delikatess! Frislag i offensivt kryss och Hanna/Agge/Alva testar den nya frislagsvarianten vi börjat träna på under träningen efter nyår. Och utför den klockrent! Westerviksspelarna blir helt bortspelade och Alva kan helt fri prickskjuta in målet.
Tredje matchen spelas mot Tranås F05:or. Ett Tranås som så smått imponerat på oss när vi scoutat dem under dagen. Förra året vann vi med 4-2 efter att ha vänt underläge, men detta laget känns lite vassare.
Efter att Hanna-kedjan stått för målen i de två inledande matcherna kliver så Wilma-kedjan med Wilma, Ida och Jolle in i målprotokollet då Wilma och Ida båda jobbar in returer framför mål innan så Elvis kliver upp från backpositionen och skjuter in 3-0 målet som också blir slutresultatet. Elsa J håller nollan, vilket alltid imponerar i innebandy.
Fjärde matchen var mot Nässjö, som är en ny bekantskap för oss. Detta är också en match mellan gruppettan (vi) mot grupptvåan. Vi var redan klara för A-slutspel innan matchen, men Nässjö behövde minst en poäng för att klara sig vidare. Denna matchen blir lite annorlunda jämfört med de andra då det märks tydligt att Nässjö har stor respekt för oss. De vågar inte pressa våra backar högt, utan backar lite hem och spelar tätt. Vi kan även träna på att byta in en hel femma under pågående spel och mot slutet träna på att stänga en match med hjälp av våra spelskickliga och bolltrygga backar. Även i denna matchen är det femman med Wilma, Ida, Jolle, Elsa R och Tindra som står för målen. Wilma ett och Ida ett, men det kunde varit ett par till då vi spelar till oss flera frilägen när Nässjö går bort sig helt. Elsa R i målet imponerar också och framförallt en räddning, när vi redan börjat anteckna mål för Nässjö, sitter kvar i minnet då Nässjöspelaren kommer in fri från kanten, rundar Elsa och ska bara lägga in den i öppet mål då Elsa slänger sig som en fotbollsmålvakt och räddar! Återigen en hållen nolla och vinst med 2-0 innebär gruppseger i år igen och semifinal!
I semifinalen ställs vi mot Tranås F04:or med dispens för några 03:or. Ett lag med betydligt större spelare som också imponerat under cupen. Matchen spelas inför en i princip fullsatt hall med bra tryck på läktaren. Detta är enda matchen som vår hejarklack får kämpa för att vinna läktarkampen, men det gör de även denna gången med flaggor, klappor och inövade hejaramsor! Grymt fint stöd under hela cupen. Klar SSL-klass!
Första perioden slutar 0-0 och är jämn. Vår speed, teknik och större spelskicklighet mot längd, tyngd och fysik. I början av andra perioden tar vi ledningen då Wilma sprintar förbi och stänker in 1-0, vilket känns rättvist trots allt. Glädjen blir dock kortvarig när Tranås strax efter får in 1-1. När 1-1 kommer börjar det kännas som att fyra matcher börjar ta ut sin rätt och när motståndet är i snitt 15cm längre blir det jobbigt att stå emot i närkamperna. Till slut orkar vi inte längre och Tranås får in två bollar och tar därmed finalplatsen.
Besvikelse såklart bland tjejerna och det är inte helt enkelt att få dem motiverade att vid 20.30 på lördagskvällen gå in och spela match om tredjepris. Det var inte därför vi åkte upp till Eksjö. Det finns dock en tjej som direkt går in och börjar peppa laget. Elvis. "Det är ju ingen begravning detta! Nu går vi in och tar hem en bronspeng!", säger hon och tjejerna börjar så smått vakna till liv igen. Under första minuterna av matchen är vi dock inte alls påkopplade och Tranås kan gå ifrån till 0-3. Det blir en väckarklocka och sedan äger vi matchen fullständigt och är millimetrar från att kvittera under spel 6-5 i flera minuter. Matchen slutar till slut 2-4 då Tranås får in boll i öppet mål när det bara återstår ett par sekunder.
Sammantaget så gör tjejerna en imponerande insats såväl på som utanför plan. Vår kombination av löpstyrka, teknik, ideliga positionsväxlingar, säkra backspel, skickliga målvakter och fina passningsspel är svårt att hantera för andra lag. Även för de bästa från Småland och Östergötland!
Matchens lirare och innehavare av bollen fördelades på följande sätt:
Craftstaden - Alva
Westervik - Elsa J
Tranås F05 - "E", dvs Elsa R
Nässjö - Elsa J (igen, denna gång som målvakt)
Tranås F04 - Wilma
Tranås F05 - Elvis (därmed har även Elvis vårdnaden för bollen till nästa match kommande söndag hemma mot Gantofta)
Slutligen vill vi ledare passa på att dels såklart tacka tillresta supportrar för fantastiskt stöd under och mellan matcherna (läktarkampen vanns utan problem). Vi vill även tacka för stödet från de som inte kunde följa med utan följde matcherna på distans.
Men framförallt vill vi tacka tjejerna för galet bra innebandy och fin underhållning! Det är så himla roligt att coacha dessa tjejer som på plan spelar en offensiv framtidsinnebandy, som imponerar på och inspirerar motståndarna (vi får mycket positiva kommentarer från ledarna i lagen vi möter!), och som utanför plan är ett jädra gött gäng som alltid går omkring och skrattar.