2018-04-22 19:24
1st pokal hem till Åstorp/Kvidinge
För andra året i rad så spelade tjejerna i F04 Mölndals UngdomsCup och i år så blev det en fin tredjeplats med bronspeng och pokal hem till Åstorp!

Stort grattis tjejer!
Totalt 12st F04-lag ställde upp från olika delar av Sverige och Norge i en återigen välarrangerad cup där det var ca 145 lag i många åldersklasser.
Skolsalsboende innebär såklart många skratt och galna upptåg, men vi fick även se innebandy av hög klass.
Å/K-Sirius 5-0
Första matchen i en cup är alltid lite nervös, men vi behövde inte vara nervösa så länge då vi redan i den tredje minuten tar ledningen med 1-0. Innan paus hinner vi sedan utöka till 2-0 och sedan i andra perioden trillar målen in med jämna mellanrum innan Jolle fastställer slutresultatet 5-0 i allra sista sekunden. En bra start. Kedjeformationerna verkar redan fungera.
Bua-Å/K 0-5
Andra matchen blir en kopia av den första matchen, både såväl klass på motstånd som resultat. Vi kontrollerar matchen från start till mål och vinner med 0-5.
Östensjö-Å/K 0-7
Norskorna mötte vi även förra året i cupen och då lyckades vi vinna med 2-0. Det blir en lite trevande start men i minut fyra smäller vi till med två mål och norskorna börjar genast se lite nedslagna ut. Innan perioden är slut ökar vi på till 0-4 och i andra så kan vi lugnt och metodiskt göra ytterligare tre till slutresultatet 0-7.
Det resultatet betyder att vi blir gruppetta med en galen målskillnad på 17-0! Klara för kvartsfinal mot bästa trean från de övriga två grupperna.
Kvartsfinal: Å/K-Öckerö 7-1
Vi anade att det var ett taggat lag vi skulle få möta. De hade säkert kikat på resultaten och visste att de skulle möta en svår motståndare. Mycket riktigt. De krigar och kämpar. I denna matchen får vi vänta ända till minut 12 innan back-Elsa drar till med stenhårt skott i precis rätt höjd. Vi går till pausvila med 1-0 ledning och pratar om att fortsätta med vårt spel etc. Baserat på ställningen efter en minut i den andra perioden, så måste vi ledare sagt något rätt för helt plötsligt leder vi med 3-0. Öckerö får sedan in en snabb reducering, men det känns som om att de håller på att tröttas ut av våra kedjor som alla har olika instruktioner och spelar på lite olika sätt. Det blir svårläst. 7-1 blir det till slut och semifinalplatsen är säkrad.
Semifinal: Å/K-Tullinge 3-4 e str
Semifinalen spelas supertidigt på söndagen, med våra tjejers mått mätt, och vi ledare är lite oroliga för att de ska vara trötta. När vi dessutom ställs mot ett av Stockholms allra bästa lag är vi ledare nog de som är mest nervösa, men redan under frukosten så börjar vi dock få upp förhoppningarna när vi märker att Tullinge, som också sover på vår skola, är mycket sena till frukost som de kastar i sig medan våra tjejer redan är tillbaka på rummet och förbereder sig. Om det berodde på att Tullinge fått stressa på morgonen eller inte vet vi inte, men redan i minut 1 gör Jolle ett av sina flera lite småmärkliga mål under helgen och vi leder med 1-0. En kalldusch får vi dock innan paus då Tullinge kvitterar.
Vi följa sedan åt under andra perioden till Tullinge gör 2-3 med ett par minuter kvar. Vi tar time-out direkt på målet och pratar ihop oss. Det ger resultat! 3-3 efter full tid innebär Sudden Death i fem minuter. Under den korta pausen pratar vi om att våga. Att göra ett misstag spelar ingen roll, men om vi inte vågar så gör vi heller inga mål. Tullinge är som sagt ett mycket bra lag och har tidigare under matchen stundtals pressat tillbaka oss, men i sudden är det vi som har de farligaste chanserna, men bollen vill inte in! Inga mål i sudden och vi ställs inför ett strafflotteri. Ett lotteri som vi denna gången inte vinner utan har marginalerna emot oss hela vägen. Att åka ut på straffar är bittert och det blir en hel del tröstande av gråtande tjejer. Det tar dock inte lång tid innan de inser att de blir trea i en tuff cup. Med en total målskillnad över fem matcher på 27-5 så kan man inte vara annat än supernöjd!
Vi tackar Jenny G och Kristina som sov med tjejerna och hjälpte till med allt möjligt. Tack även till cupens bästa hejaklack som vann den tävlingen överlägset. Tack även till Mölndals UngdomsCup för en välarrangerad cup och grattis till Lindås Waves som vann en jämn final mot Tullinge.