Handklapp efter ett av våra 23 mål på 6st matcher i Höllviken Invitational
Vad gör man en Långfredag egentligen?
Man spelar innebandy såklart!
En solig och fin Långfredag tillbringade Åstorp/Kvidinges F04 i Höllviken med att spela deras fint arrangerade Höllviken Invitational tillsammans med sju stycken andra lag.
Höllviken-Å/K
Första matchen spelades redan 09.00 och det brukar inte vara vår melodi. Vi föredrar sovmorgon, men är det match så är det match! Höllviken är ett lag som vi inte mött under seriespelet, eftersom de spelar i F04/05 Lätt, en serie som de vann. Vi hamnar i ett ganska tidigt underläge, men kan innan paus vända till 1-2. Under pausvilan pratar vi om att vi måste börja vakna till, det ser nämligen riktigt sömnigt ut på plan. Hyfsat direkt efter pausvila får vi 1-3, men vi är fortfarande inte vakna. Det blir onödigt spännande på slutet, men vi kan iallafall hålla undan till seger med 3-4.
Å/K-Lomma
Andra matchen spelades i huvudarenan Halörhallen där det var inspring samt livesända matcher. Nu trodde vi ledare att vi skulle tagga till, men nä, det var fortfarande sömnigt. 2-0 var resultatet i paus, men återigen blir det onödigt spännande då Lomma vinner andra perioden med 0-1. Seger iallafall, men här ska vi komma ihåg att när vi träningsspelade mot Lomma under hösten så vann vi med 12-0, så 2-1 speglar sömnigheten i vårt lag.
Gårdarike-Å/K
Tredje matchen spelas mot ett 03-lag och nu visste vi att vi behöver steppa upp rejält om vi ska ha någon chans. Inför denna matchen möblerar vi om rejält i kedjorna och ger dem specifika instruktioner så att de kan ha något att fokusera på för att förhoppningsvis få bort sömnigheten.
I denna matchen är vi på tårna direkt från start och det dröjer inte länge innan vi har 0-2. Med 0-2, så slöar vi dock till lite igen och snart står det 2-2. Efter lite pepp till tjejerna så vaknar de till igen och vi kan göra 2-3 strax innan pausvila. Det målet är viktigt och de tjejer som har extrema vinnarskallar och varit lite irriterade på spelet under de två första matcherna är nu ordentligt positiva och peppande och denna pausen är den första under dagen som vi ledare anar att äntligen är vi taggade och med i matchen. Det visar sig sedan under den andra perioden då vi vinner den med 0-2 och en säker 2-5 seger inkasseras. De två målen som vi gör under den andra perioden görs av de två spelare som senare under dagen även utses till bäste back och bäste forward i All Star-laget, nämligen Martina och Wilma. Den förra levererar helt otroliga långa passningar från egen förlängd mållinje genom hela motståndarlaget till en fri spelare flera gånger under dagen och får tom beröm från domarna som knappt tror sina ögon. Extremt hög klass på de passningarna. Den senare öser in mål hela dagen och går inte att stoppa med sin enorma snabbhet och säkra avslut.
Kvartsfinal: Å/K-Höllviken
Efter att ha fått till spelet i den sista gruppspelsmatchen så tar vi oss an Höllviken igen och denna gången är det inget snack om vilket lag som ska vinna. Å/K vinner enkelt med 5-1 och extra kul är det att i denna match så får vår kedja med inlånade spelare från F05 göra två mål. Inför förra matchen satte vi ledare ihop en kedja med dessa tre spelare och nu får de utdelning. Så himla kul! De hittar varandra fint och motståndarna hänger inte med alls.
Semifinal: Bjärred-Å/K
Semifinal mot Bjärred som vi alltid haft svårt emot. De brukar ta ledningen i matcherna och denna är inget undantag. Det blir en väldigt jämn och välspelad semifinal, men efter den sedvanliga kallduschen mot Bjärred, så är vi hela matchen före i målprotokollet och från sidan känns det trots allt tryggt. 3-5 skrivs slutresultatet till.
Final: Carlshamn-Å/K
Final! Och vilken final det blir! Motståndet står Carlshamn för. Det Carlshamn som vi slog i A-finalen av Husarcupen efter nyår i år och vi anar att de är extra taggade. Carlshamn är ett extremt bra lag med flera spelare som håller riktigt hög 04-klass. Carlshamn tar också ledningen med 1-0 och vi kan bara kämpa vidare. Tjejerna spelar disciplinerat och håller sig till den taktiken vi lagt upp inför match och rätt vad det är så får vi 1-1 genom Moa P, som senare utses till matchens spelare i Å/K. Nästan direkt efter gör vi även 1-2 genom målvakts-Ida som likt Elsa J visar att de inte bara är två av sydsveriges absolut vassaste målvakter, de kan även göra mål. Carlshamn fortsätter att pressa oss och det märks att vi haft ca 45min mindre vila än Carlshamn. Vi kämpar och sliter, men med mindre en halvminuten kvar får de in kvitteringen och förståeligt nog så går luften lite ur tjejerna. 2-2 innebär sudden death i fem minuter och under den korta pausen försöker vi samla tjejerna igen och peppa igång dem, men denna gången är Carlshamn starkare än oss och pressar oss också hela sudden innan de efter ett par minuter kan slå in segermålet. Inget att säga om utan det är bara att gratulera Carlshamn till välförtjänt seger, men vi tar med oss silvermedaljer och vetskapen om att vårt lag, som snittar ner mot 05, visar sydsverige att vi är ett riktigt bra lag som kan vinna matcher trots att vi är sömniga och få till ett oerhört svårläst spel. Vi har många målskyttar och våra backar gör det riktigt svårt för motståndarna. I målet har vi två tjejer som redan nu tillhör toppen i södra Sverige. Detta kryddar vi med några extrema vinnarskallar och ett lag där alla skrattar tillsammans och sliter för varandra. Vi ledare är så stolta och tacksamma över att få vara med dessa innebandygenier.

Matchvideo mot Bjärred.2019-11-10 17:20
FCH Cup 2019 bilder.2019-09-09 17:41
FCH Cup F152019-09-08 20:32
Läger Halmstad bilder.2019-09-01 18:16
FCH Cup 20182018-09-24 11:34
Sammanfattning FCH-cup2017-09-10 23:01
Vi blir starkare2017-06-12 21:20
Lagkassa2016-11-14 21:39