Flickor 04

Sammanfattning av matchen mot Skurup
2018-01-21 12:38
Returmöte mot Skurup som vi vann med 3-0 mot på bortaplan i höstas.
Skurup är ett jämnbra lag med spelare födda mellan 03 och 07. Från matchen i höstas kom vi ihåg att de pressar högt upp och vi visste att de säkerligen skulle göra så även nu. Så blir det också och det blir en match som spelas i ett ganska högt tempo. Det är även en match med mycket fysiskt spel och en hel del situationer som kunde renderat i utvisningar. En utvisning blir det och det är en Skurup-spelare som till slut tappar humöret och får en femma för protest mot domslut. Detta händer i slutskedet av matchen.
För vår del startar vi matchen lite trevande och det syntes redan under uppvärmningen att vi inte var så fokuserade som vi vant oss att se tjejerna under de senaste matcherna, men man kan inte vara på topp hela tiden!
Det dröjer till 12.40 i den första perioden innan vi kan ta ledningen. Strax innan periodvilan utökar vi till 2-0 och vi känner att det blir lite lugnare på bänken. Vi kommer ju ihåg vad som hände mot Skurup i slutspelet i Skånemästerskapen förra säsongen, och vi påminner tjejerna om att inte ta enkla skott mot deras duktiga målvakt. Våra lagkaptener pratar även med laget om att inte krångla till det, utan att spela ett enkelt, mer rakt spel.
Andra perioden blir nästan en kopia av den första. Även här blir det två sena mål. Vi har vant oss vid att vi gör tidiga mål i perioderna, men det gör inget när de kommer. Bara de kommer. Vi fortsätter att försöka spela vårt spel och är tålmodiga och nöter på. Med en 4-0 ledning känns det hyfsat tryggt och det känns som vi ändå har kontroll på matchen. Under denna periodvilan pratar vi en hel del om att vi måste hålla oss kalla och acceptera att de hugger en del med klubborna och är lite irriterade på oss. Tids nog får de en utvisning emot sig.
I den tredje perioden får vi dock ett rätt så tidigt mål när "knattekedjan" får till en riktigt fin kombination i deras offensiva hörn och Hanna till slut kan lägga in bollen i ett helt öppet mål. Vi fortsätter att ha kontroll på matchen och kämpar för att Elsa ska kunna hålla nollan. I slutet får vi dessutom tillfälle att träna lite på power play (är inget vi lägger speciellt mycket tid på under träningarna än så länge). 5-0 slutar matchen och vi tar oss igenom båda denna säsongens matcher mot Skurup utan att de får hål på oss och det är mycket bra. Tack till Linnea och Martina som hoppade in med kort varsel.

Matchvideo mot Bjärred.2019-11-10 17:20
FCH Cup 2019 bilder.2019-09-09 17:41
FCH Cup F152019-09-08 20:32
Läger Halmstad bilder.2019-09-01 18:16
FCH Cup 20182018-09-24 11:34
Sammanfattning FCH-cup2017-09-10 23:01
Vi blir starkare2017-06-12 21:20
Lagkassa2016-11-14 21:39