Flickor 04

Sammanfattning av matchen mot Malmhaug
2018-01-14 19:29
Superkall dag i Malmö i dag, men en liten promenad (vissa gick med shorts...) klarades iallafall av innan den riktiga uppladdningen inför matchen mot Malmhaug inleddes med att dels dra laguppställningen men även att prata om vikten att fortsätta göra jobbet som vi gjorde med så fin utdelning i Eksjö, dvs gå in med kroppen, täcka skott, ta löpningar, markera, jobba blad mot blad och kämpa. I Eksjö var det ganska tydligt i tex den första matchen. När vi inte gjorde jobbet hamnade vi i underläge, medan när vi kämpade och slet, så kunde vi även vinna tillbaka bollen fort och gå på anfall. Vi pratade även om att vi skulle ha Malmhaugs duktiga nr 11 under specialbevakning och det uppdraget gick i dag till våra tre centrar.
Att nr 11 är bra märks direkt och vi får verkligen kämpa. Det är en jämn förstaperiod och det dröjer till den nionde minuten innan vi får in en retur på deras duktiga målvakt. Strax innan pausvila så är vi framme vid mål och utökar till 2-0. Viktigt.
I pausvilan pratar vi om att fortsätta bevaka nr 11 och fortsätta ta löpningar. Vi är oftast på tårna direkt i inledningarna av perioderna och den andra perioden är inget undantag. Redan efter 15s så har vi 3-0. 4-0 kommer ganska snabbt efter. Sedan trillar målen in för båda lagen med jämna mellanrum och bla vårt 6-1 mål är ett skolboksexempel på den frislagsvarianten som vi tränat en hel del på. Den sitter klockrent. Vi går till pausvila med ledning 6-2.
Malmhaug är ett topplag i serien och vi vill inte slappna av, så i pausen fortsätter vi att prata om att vi ska göra jobbet.
Även tredje perioden inleder vi starkt och gör 7-2 efter drygt en minuts spel. Domarna är väldigt petiga, men hellre det än att de inte blåser alls, och vi har också, under pauserna, pratat om att ta det lugnt med slagen, men i tredje perioden så kommer utvisningarna. Båda lagen drabbas av varsin utvisning och det blir även mål under båda dessa utvisningar, men det gör ju inget när det är vi som gör båda målen!
10-3 till oss blir det till slut med flera mål från samtliga kedjor, stabilt defensivt spel genom hela laget och en Ida där bak som räddade de skott som kunde räddas. Vi tackar Martina och Moa M för hjälpen i dag och deras kanonjobb i försvaret.

Matchvideo mot Bjärred.2019-11-10 17:20
FCH Cup 2019 bilder.2019-09-09 17:41
FCH Cup F152019-09-08 20:32
Läger Halmstad bilder.2019-09-01 18:16
FCH Cup 20182018-09-24 11:34
Sammanfattning FCH-cup2017-09-10 23:01
Vi blir starkare2017-06-12 21:20
Lagkassa2016-11-14 21:39