Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Å/K IBS F04 mästare i Husarcupen 2018!
2018-01-08 14:30
Under helgen 6-7 januari åkte ett gäng tjejer upp till Eksjö för att spela Husarcupen. Och som de spelade! Motståndet stod åtta av de allra bästa småländska flicklagen för, (och ett lag från Göteborg) men det var ett skånskt lag som drog alla blickar till sig då 15st tjejer spelade imponerande på plan, samtidigt som den överlägset bästa hejarklacken dominerade publikplats totalt.
Husarcupen i sig hade en fantastisk organisation, två fina sammanbyggda hallar och välstädade lokaler. Tjejerna bodde i Eksjö handbollsklubbs fina klubbstuga endast 100m från arenan.
Här nedan finns en liten sammanfattning, men först vill vi ledare hylla stödet från våra supportrar och deras grymma tjejer som fnissade sig igenom hela helgen, peppade varandra, följde det minutiösa schemat som vi ledare funderat igenom, tryckte i sig frukost kl 06.45 på söndagsmorgonen och ett stort antal frukt och dextrosol, burgare i huvudarenan och pastasallad i klubbstugan. Hela tiden med fokus på att nå målet att spela A-final kl 20.35 på söndagskvällen.
Innan cupen hade vi ledare planerat, googlat motståndet och funderat på laguppställning. Vi visste att det skulle bli tufft att möta ett stort gäng småländska topplag i de olika serierna, men vi visste samtidigt våra tjejers styrka.

Å/K-Tranås.
Natten hade varit lite orolig med klassiskt fnitter framåt midnatt och dessutom -10 grader utanför en dragig stuga. Vi ledare hade fått minimal sömn och de flesta av oss sov med mössa, dubbla tröjor, sockor och filtar. Matchen mot Tranås började också tveksamt och vi hamnade i underläge med både 0-1 och 1-2 innan vi kunde gå till pausvila med 2-2. Efter pausvilan har dock tjejerna fått upp värmen och springet i benen och vi kan gå ifrån till 4-2 innan slutsignalen går.
Å/K-Craftstaden.
Detta var på förhand det tuffaste motståndet i gruppspelet och det stämde. Efter 0-0 i första halvlek, så kunde vi efter två minuter ta ledningen, men efter bara en halvminut står det 1-1, som också blev slutresultatet.
Å/K-Ale.
Inför denna matchen ändrade vi lite i laguppställningen, då vi kände att vi inte riktigt fick ut det vi ville av två av kedjorna. Vi hade även kunnat se Ale (och Husar) som spelade direkt efter vår första match och hade därför koll på deras bästa spelare samt att de helst spelar upp längs högersidan via deras duktiga högerback. Redan efter en minut hade vi 1-0 och halvminuten senare 2-0. Innan paus stod det 3-1 och med ett tidigt mål i andra halvlek var matchen avgjord.
Å/K-Husar.
Hemmalaget stod för motståndet i den sista gruppspelsmatchen. I denna matchen har kedjorna ordentligt hittat varandra och efter 2-0 i paus spelar vi ut i andra och vinner till slut med 6-0.
Semifinal i A-slutspelet mot Västervik.
Som gruppetta stod vi över kvartsfinal och hoppade direkt in i semin mot Västervik. Ett Västervik som imponerat på oss när vi scoutade dem tidigare under dagen. Deras högerforward med nr 32 på ryggen ville vi ha extra bevakning på och ville matcha specifika spelare mot henne. Dessutom har deras målvakt fantastiska utkast som skär genom mitten, så vi drog ner centern lite och gick ihop mer med backarna. Taktiken, och framförallt våra nu samspelta kedjor, lyckas bra och efter en minut har vi 1-0. Målen trillar sedan in med jämna mellanrum och redan till paus har vi 5-0. Vi spelar sedan av matchen och fokuserar på finalen.
Final i A-slutspelet mot Carlshamn.
Carlshamn såg vi i samband med deras match mot Västervik och det kändes som ett för svårt motstånd, men vi hade även tur att kunna se deras semifinal och då syntes det att de hade en tunn trupp. De började nämligen bli ordentligt trötta och vi fick upp hoppet. Även i denna match ville vi ta hand om deras högerforward med nr 15 på ryggen och försökte matcha specifika spelare mot henne. Direkt vid matchstart tar vi kommandot men spelet böljar sedan fram och tillbaka och det är svårt för båda lagen att ta sig igenom de båda extremt starka försvaren. Det dröjer till minut 8 innan vi kan ta ledningen. Repliken kommer dock snabbt och det är just nr 15 som smäller in ett otagbart skott från sargen. 1-1 i paus. I minut 8 i andra händer det sedan saker igen. Carlshamn tar en time-out och det passar oss väldigt fint då vi kan prata ihop oss. Direkt efter time-outen lägger sedan Martina en lång fin pass upp i mitten mot Wilma som enkelt sprintar ifrån sin försvarare och lägger in 2-1!
Återstoden av matchen pressar Carlshamn, tar ut sin målvakt, men tjejerna tar fram den sista energin från alla dextrosol de stoppat i sig och krigar till sig cupsegern!
När det stämmer, och det var mycket som stämde denna helgen, så är våra tjejer enormt svåra att stoppa och försöka göra mål på. Mycket beror på tjejernas bra sammanhållning och fnissande innan och efter matcherna. Det är inte ovanligt att det helt plötsligt börjar fnissas när vi ledare håller någon genomgång på träning eller inför match och då tror man att de inte kommer att ha en aning om vad de ska göra under match. När det sedan gäller i en match går de ut och gör exakt det vi pratat om och med 100% precision. Är så galet.
Vi går alltså igenom Husarcupen obesegrade, med en total målskillnad på 22-5 över 6st matcher. Alla forwards gör minst ett mål (!) och i två av matcherna höll våra båda målvakter Elsa och Ida (Adi) nollan (med god hjälp av våra krigande backar som sprider ett fint lugn såväl på som utanför plan). Att släppa in mindre än ett mål per match är helt ok... Vi tackar även Linnea och Martina som hade möjlighet att hjälpa oss och bidrog med stor energi.

/Björn, Andreas, Fredrik och Jenny

Nyhetsarkiv
FCH Cup 20182018-09-24 11:34
Sammanfattning FCH-cup2017-09-10 23:01
Vi blir starkare2017-06-12 21:20
Lagkassa2016-11-14 21:39
Matchkläder2016-10-10 22:38
Lagkalender2016-08-21 20:30
Facebook2016-08-18 21:00
Filmtips2016-08-17 21:00
Träningsstart2016-08-10 21:59
Träningsläger2016-07-25 19:30
 
Sponsorhuset
Sponsorer
ÅKIBS Webshop
Gräsroten
Dirma
Swish/Kontokort