Flickor 04

Sammanfattning av matchen mot Lönsboda
2017-12-10 20:02
Så här ser det ut när Å/K IBS F04:or peppar varandra strax innan matchstart
Efter att laguppställningen presenterats i klubblokalen så tog vi en kall men nyttig promenad. Ett bra sätt att starta uppladdningen på. Tjejerna får prata lite och vi ledare hinner synka detaljerna kring matchplanen. Efter promenaden så samlas vi igen i klubblokalen för att dels prata lite om motståndarna, men även prata igenom hur vi vill spela matchen. Och precis som mot Hofterup, så genomför tjejerna matchplanen i stort sett till 100%. Lite ommöbleringar i kedjorna gjordes jämfört med den senaste matchen.
Ida (Adi) spelar mycket säkert i målet under hela matchen och håller de flesta bollar som kommer emot henne och sedan startar hon anfallen med fina utkast. Ett viktigt anfallsvapen.
Vi startar matchen i ett bra tempo och efter drygt två minuter är Wilma framme och ordnar 1-0. Innan periodvila så har Martina petat in 2-0 efter fint anfallsspel av hela kedjan med positionsbyten av Agge och Moa P. Där hänger Lönsboda inte riktigt med. 2-0 i paus och vi berömmer spelet, men påminner varandra om att fullfölja markering när man tagit en sådan.
Andra perioden slutar mållös och Lönsboda spelar upp sig, så inför tredje perioden pratar vi om att göra jobbet igen som vi gjorde i första perioden. Lönsboda är bra på att stressa högt upp och ibland blir vi lite väl nedtryckta, men de har ett par bra spelare som smyger upp och är farliga med sin inbrytningar framför mål, och dessa spelare vill vi gärna ha lite bevakning på.
Även i den sista perioden så gör vi ett hyfsat tidigt mål (vilket vi gjort i flertalet matcher denna säsong - vi är oftast bra på tårna vid periodstart) då Ida är rätt placerad framför mål och rakar in bollen efter fint pass från Wilma. Målet bedömdes som självmål, men från bänken kändes det som ett "eget" mål. Bara två minuter efter 3-0, kommer 4-0 då Moa P forcerar sig igenom Lönsbodas försvar på egen hand och distinkt smäller in bollen i nätet. Lönsboda reducerar sedan med någon minut kvar, men som helhet har vi god koll på matchen och spelet. Vi gör jobbet och det är viktigt. Ibland handlar det om att ställa sig i muren och ta ett stenhårt skott på låret. Var säkert flera, men iallafall Hanna täcker ett par skott snyggt i dag.
Våra backar får jobba hårt men växer in i matchen på ett snyggt sätt och får bra med självförtroende och är tom högt upp och anfaller under tredje perioden. Det är fint att se.
Tack för fint hjälp med sargbygget och rivning samt kiosk och sek!
Ett extra tack till Martina och Moa M som hjälpte oss i dag. Martina hjälper till med sin fart på plan och sina peppande ord till lagkamraterna på bänken. Moa M gör ett mycket fint inhopp på centerpositionen och visar upp sin fina spelförståelse och kampvilja och hade även ett skott i stolpen (laget hade ett par stycken stolpträffar) om jag inte minns fel. Det enda sättet Lönsboda kunde få stopp på henne var att tackla henne över sargen, men i bytet efter var hon inne igen!
Seger 4-1 innebär att vi återigen är på andra plats i serien. Höstsäsongens sista match spelas nästa söndag borta mot Bjärred.

Matchvideo mot Bjärred.2019-11-10 17:20
FCH Cup 2019 bilder.2019-09-09 17:41
FCH Cup F152019-09-08 20:32
Läger Halmstad bilder.2019-09-01 18:16
FCH Cup 20182018-09-24 11:34
Sammanfattning FCH-cup2017-09-10 23:01
Vi blir starkare2017-06-12 21:20
Lagkassa2016-11-14 21:39