Flickor 04

Sammanfattning av matchen mot Malmö FBC
2017-11-12 21:29
Äntligen hemmamatch igen med vår musik och vårt inspring. Dessutom med riktiga sidbyten (bra initiativ av domarna Ellinor Udd och Emelie Sjöberg, som även skötte sig alldeles utmärkt som domare!).
Första perioden slutar 0-1 och det kändes rättvist. Malmö hade lite fler farliga chanser än vi. Vi hade på förhand koll på att deras nr 50 var en riktigt duktig spelare och så fort vi såg vilken position hon hade för dagen, så kunde vi börja jobba mot henne. Vi är inte vana att hantera en spelare som sticker ut i ett lag, men de backar som fick uppdraget i dag gjorde det till slut riktigt bra. Tätt inpå och se till så att hon inte fick utrymme. En bit in i andra perioden hade vi kontroll på henne.
Vi skapade hela tiden chanser och till slut så fick vi utdelning när Wilma sprang ifrån deras backar och kunde prickskjuta in kvitteringen. 1-1 efter två perioder och vi hade ett litet grepp om händelserna.
Det dröjer ända till 10.54 in i tredje tills nästa mål kommer då vi utnyttjar ett misslyckat byte från deras sida och kan forcera in 2-1. De tar en time-out och vi vet att de kommer att trycka på och chansa lite. De får dock inget läge att ta ut målvakten, men efter lite felstudsar så får de in kvitteringen till 2-2 när det återstår 48 sekunder. Vi vill och försöker få med oss tre poäng med bla ett frislag när det är tio sekunder kvar, men Malmö kan hålla undan.
Vi ledare, och spelare, känner oss ändå nöjda med en poäng i dag. Framförallt då vi såg att vi nu vågade spela vårt spel med positionsbyten, bra timade löpningar, lugnt back- och målvaktsspel och även lite mer fysiskt spel överlag. Vi har även under senaste veckan börjat träna på försvarsteknik och det syntes direkt att det ger resultat. Det är en jämn serie i år där alla lag kan vinna över alla lag och det är kul! Efter fyra spelade matcher ligger vi tvåa.
Kul också att se ett gäng från F05/06 på plats för att heja på sina kompisar!
Tack till sek- och kioskhjälp och även tack till sargrivarna som rev sarg i ett galet tempo!