Sammanfattning av matchen mot Malmhaug
2017-10-14 15:10
Seriepremiär! Hemmamatch! Inspring till tjejernas valda musik! Taktfasta applåder på en hyfsat välfylld läktare!
Tjejerna var lite nervösa innan match, men nervösa på ett bra sätt.
Vi inleder starkt och pressar direkt tillbaka Malmhaug. Vinner skotten klart i första perioden, men en kombination av bra målvaktsspel från Malmhaugs målvakt och kanske lite för enkla skott gör att vi "bara" leder med 2-1. Malmhaugs mål görs av deras nr 11 som är grymt bra med boll när hon får upp farten. Vi hade pratat om just henne innan match, men hon är svårstoppad. Vi gör iallafall en mycket bra period.
Andra perioden blir vi lite mer stillastående och faller in i deras tempo. Vi gör lite enkla misstag och spelar inte riktigt som vi brukar. 1-1 slutar perioden.
I tredje perioden kämpar vi och sliter och får lite bättre fart. Vi har pratat om att backarna behöver gå lite högre upp i banan och det ger utdelning. Två backskott leder till ett direkt mål och en styrning och vi går ifrån till 5-2. Överlag så är vi denna säsong redan mycket bättre på att få med backarna i anfallen och då blir det extra svårt för motståndarna. Med två minuter kvar reducerar Malmhaug och vi blir lite oroliga. Malmhaug tar ut målvakten och jobbar på, men vi är bra defensivt och med lite extra koll på deras nr 11, så löser vi säsongens första seger och tar tre poäng!
Vi har återigen fem olika målskyttar och ett säkert målvaktsspel av Ida. Stabil seriepremiär!