Pojkar 08

P08 Obesegrade i Ditec Falkenbergs Ungdomscup!
2019-03-30 22:59
Idag bar det iväg till Ditec Falkenbers Ungdomscup för andra året i rad. Förra året så gick vi obesegrade igenom denna cup och frågan vad hur det skulle gå i år? Vi skulle möte tre lag som vi aldrig har mött tidigare, Fristad Giof, Mölndal IBF och Glommens IF. Hur skulle vi stå oss mot dessa lag? Spännande!

Vi började mot Fristad Goif. Redan efter 1:20 så går vår center runt kassen och vispar in 1-0 köksvägen. Minuten senare så har vi ett frislag som vår vänsterback lägger mot mål och tar sin egen retur och vispar in till 2-0. Tidigt i andra perioden så kommer även 3-0 på ett skott från strax över mitten av vår höger forward. 4:30 så är det dags för vår andra högerforward att göra mål köksvägen till 4-0. 5-0 är en läckerbit när vår högerforward slår en iskall passning bakom ryggen till vår center som skjuter in bollen till höger om målvakten vid 8:20. Detta blir slutresultatet på första matchen som vi hade under full kontroll.

Nästa lag var Mölndal IBF. I mitten av första perioden så lyckas vi spräcka nollan och det är vår högerforward som spelar in bollen till vår vänsterforward på ett frislag. Han sätter bollen med ett snyggt skott till 0-1. Vi spelar lika bra som i första matchen men det blir inga fler mål i första perioden. Vi kommer in bra i andra perioden och vår center gör en läcker snurrfint och skjuter sedan in 0-2. Det känns som att vi har läget under kontroll men sedan så börjar vi slarva och tar inte jobbet. Mölndal kan reducera till 1-2 efter lite lamt försvar och sedan kommer även 2-2 när vi inte ligger tätt på motståndarna i försvaret. Inger som vår målvakt kan klandras för. Vi har nu tappar vårt spelövertag och har fallit in i Mölndals spel. Det går sakta och vi spelar inte ut bollen på fria ytor utan försöker gå igenom Mölndals spelare. Men med någon minut kvar av matchen så bryter vår vänsterforward in i slottet och sätter förlösande 2-3. Vi spelar nu smart och låter tiden rinna iväg och vi kan ta hem segern. Det blev lite onödigt svettigt.

Dagens sista match stod mot Glommens IF. Vid 3:30 så bjuds vi på ett läckert klapp klapp spel. Vänsterback till vänsterforward och in till center som stänker in 0-1. Minuten senare så sätter vår vänsterforward 0-2 på ett skott som går in lågt i vänstra hörnet. VI har full kontroll på matchen och vi bjuds på ett fantastiskt spel av killarna. Med minunten kvar av perioden så kommer vår center fri på högerkanten och kan prickskjuta in 0-3 till höger om målvakten. Andra perioden drar vi igång i samma höga tempo och vår center passar över bollen på vänsterkanten där vår vänsterforward skjuter på mål och målvakten räddar bollen men den går i en båge över och ramlar in bakom och in i målet till 0-4. Kort efter så kommer även 0-5. Vår högerforward spelar in bollen i slottet där vår vänsterforward fullständigt bombar in bollen med ett ruggigt skott. Dagens sista mål kommer när vår vänsterforward drar på ett hårt skott som målvakten lämnar retur på och vår center påpassligt kan peta in returen på och matchen slutar 0-6.

Summering av dagen.

Det var flygande byten idag och det var lite förvirrat på den biten i de två första matcherna. Det funkade ok men det kunde bli bättre. I sista matchen så gav vi ansvaret till killarna att försöka sköta det själva och funkade det riktigt bra! Vi spelar tre matcher 5 perioder spelar vi riktigt bra. Första matchen spelar vi riktigt bra. Andra var ok i första perioden men i andra tappar vi vårt spel. Men sista matchen var en ren uppvisning där killarna passar bollen som på ett snöre mellan samtliga spelare inom laget. Vi spelade moget och hade med backarna i anfallet. Vi jobbade hem i försvaret. Vi vågade passa tillbaka bollen till backarna och börja om. Vi bytte positioner och spelade ut på kanterna och breddade spelet. Vi tränare kunde bara stå och njuta när killarna visade på planen hur man ska spela innebandy. Vi hade chans många på fler mål än vad vi fick in men så länge vi spelare så här så är det en fröjda att titta på även när det inte blir mål. Vi hörde efter matchen att Glommens IFs tränare sa att vi var det bästa laget de mött. Det är ju ett bra betyg får vi väl säga. Då vi i normala fall spelar mot de som är ett år äldre så var det lite roligt att få möta lag i vår egen ålder för att få se hur vi står oss mot dem. Ja, vi får nog säga att vi står oss hyfsat bra efter dagens uppvisning!

Detta var en fantastisk avslutning på säsongen!

Vi tackar Hannah från F07 som vaktade kassen åt oss idag. Hon nollade i två matcher och det är ett riktigt bra betyg!

Vi tackar även publiken som hejade på oss idag!