Referat: Åstorp/Kvidinge IBS P07/08 - Eslövs IBF P06
Tajt premiärmatch för P07/08
2020-10-05 21:36
Premiär för P07/08 som valt att ligga i Pojkar Röd D Svår. En tuff säsong att vänta som vi hoppas ska vara utmanande och lärorik. Att det var lite nerver på utsidan inför matchstarten av killarna syntes. Vi har bara hunnit med en träningsmatch så killarna är lite ringrostiga men helt klart taggade på match! Nu skulle det bli åka av!
Det är Eslöv som börjar bäst genom att ta ledningen med 0-1 efter 02:26. Deras forward slår en pass från vänster hörn in i mitten skott kommer direkt från centern som sätter bollen till vänster om Oliver helt otagbart. Kort efter är det dags igen. På ett backskott sitter 0-2 vid 02:37. Det är lite hängigt i laget just nu men vi peppar på killarna att matchen just har börjat. Sakta men säkert jobbar vi oss tillbaka. Vid 06:30 kommer reduceringen till 1-2. Det är Elliot som passar fram till Oskar som vispar in bollen under målvakten. I slutet av perioden tar Oskar en löpning på högerkanten och skickar in bollen på mål. Elliot styr in bollen i målet i periodens absolut sista sekund och kvitterar till 2-2! Glädjen är total i laget och vi är med i matchen igen!

Andra perioden drar igång och det är åter Eslöv som tar ledningen. Mitt i slottet får en forward chansen att skjuta fritt och skottet sitter otagbart i nättaket vid 04:43 till 2-3. Nu blir det uppförsbacke igen. Oliver får göra flera vassa räddningar för att hålla oss kvar i matchen. Vid hava andra så byter vi målvakt och in kommer Oskar som ska vakta buren andra halvan av matchen. Vi kämpar oss åter in i matchen och nu är det Zachris som slår en pass fram till Harry som styr in 3-3 vid 13:29. Andra styrningen för dagen! Något killarna har tränat på månntro? Vi har lika i Period paus igen i denna tajta match.

Sista perioden kommer igång och åter är det Eslöv som tar ledningen efter 04:49. 3-4 kommer på ett skott fritt från slottet otagbart för Oskar i kassen. Vi kämpar och sliter och förbereder på att ta en time-out. Men vid 11:03 så bryter Elias ett uppspel vänder om och får på ett vasst dragskott och där sitter 4-4. Eslöv tar sedan time-out och formerar om sig. Vi behåller våra formationer men med två minuter kvar tar vi också time-out och snackar ihop oss i laget. Vi stuvar om lite i laget och försöker pressa på. Vi har ett par chanser men matchen slutar 4-4 och vi får vara nöjda med det i denna täta matchen.