Pojkar A Svår

Referat: Lönsboda IBK P08-09 - Åstorp/Kvidinge IBS P07/08
P07/08 kliver upp på andraplatsen i serien!
2020-03-01 15:45

Tidig match i Lönsboda en söndagmorgon 10:00 är kanske inte optimalt för killar i denna åldern men så blev det idag. Det var lite sömndruckna killar som entrade hallen. Men efter en bra uppvärmning så kvicknade killarna till.

De båda lagen känner på varandra och målvakterna får visa upp sig med ett par bra räddningar.  Vid 10:51 så spräcker vi nollan Det är Oskar får på ett bra skott som målvakten inte kan hålla utan lämnar retur ut till Harry. Harry vispar till och missar bollen men skam den som ger sig för Harry provar en gång till och sätter nu bollen till 0-1. Vi kämpar på resten av perioden men det blir inga fler mål.

Vi får en kanonstart på andra perioden och söker till 0-2 redan efter 36 sekunder. Det är Zachris som laddar bössan från vänsterkanten bollen gån in i målet till höger om målvakten strax över benet. Tyvärr så svarar Lönsboda kort efter genom att reducera till 1-2 vid 1:50. Lönsboda vänder ett uppspel och kontrar och tar skott som går in till höger om Oskar i mål. Resten av perioden blir mållös trots att det finns chanser för båda lagen. Målvakterna håller undan bra och spikar igen.

Vid 4:05 in på tredje perioden så kvitterar Lönsboda till 2-2. De kommer i en kontring och slår bollen mot mål. Våra backar är med och bollen rullar mot mål. Här blir lite missförstånd mellan back och målvakt om vem som ska ta bollen så vår back bestämmer sig för att slå bort den. Då träffar den oturligt motståndarnas klubba och in i målet. Vi försöker nu att lyfta spelet och sätta press och det gör även Lönsboda. Nu blir det lite olyckor på planen. Först så trampar de Oskar på anden i målet och kort efter så får Melker en klubba i ansiktet. Båda var helt ofrivilliga från Lönsbodas sida. Zachris jobbar hårt i en hög press på Lönsboda och lyckas bryta ett uppspel så att bollen går fram till Oskar F. Oskar snappar upp bollen och bryter ut på vänsterkanten och avlossar sitt vassa dragskott och bollen sitter distinkt i nättaket till 2-3 vid 12:01. Lönsboda tar Time-out för att få till mera tryck. Vi manar på killarna till lugn. Spela smart och håll i bollen. Det gör vi och kan under de sista minuterna kontrollera matchen och avgå så segrare. När slutsignalen ljuder så rusar alla spelarna till Oskar i målet och bildar en stor ring och skriker av glädje!

Poängfördelning:

Zachris: 1+1

Oskar F: 1+1

Harry: 1+0

Sammanfattning av matchen. Det var en mycket trevlig match där två spelande lag möttes. Inget fult spel utan båda lagen spelade juste med bra och hårda närkamper. Detta var en riktig lagseger där killarna krigade för varandra. Vi fick se några härliga kämpainsatser som när Harry tar en enorm löpning i slutet av matchen för att vinna boll där han bara ökar och ökar fart för att sedan gå in juste i närkampen. Vi fick stuva om lite och sätta ner forwards Noah och Erik på backplats. Det skötte de galant! Vi har nu klättrat upp på en andraplats i serien.

Guldbollen lämnade Noah över till Erik med motivering att han hade spelat och kämpat bra under hela matchen samt att han hade gjort det på en backplats som han inte var van vid. Grattis Erik!

Vi tackar Lönsboda för en trevlig, spännande och välspelad match! Vi tackar även domarna för en bra match. Tack även för stödet från läktaren!