Referat: Åstorp/Kvidinge IBS F05 - IBK Lund F04-06
Vinst i Flickor C när serietvåan mötte serietrean
2019-12-08 18:58
Tjejerna tackar publiken för stödet under dagens hemmamatch mot Lund
En på förhand tuff och oviss match mot serietrean Lund gav till slut Å/K-tjejerna 3p som därmed förstärkte andraplatsen i Flickor C! När lagen möttes tidigare i höst slutade även den matchen med Å/K-seger. Då skrevs slutresultatet till 2-0, men nu blev det lite mer mål, 7-4, i en fin och välspelad match mellan två lag som vill spela innebandy.
Vi visste att Lund skulle bjuda på bra motstånd i dag när de kom taggade till Sporthallen med tre fulla och friska kedjor. Baserat på det vi sett tidigare av dem så lades en grundplan som tjejerna sedan fick prata igenom och förfina under samlingen.
Drygt tre minuter in i matchen snappar Jolle upp en passning från Elsa och kan från kanten dra in ett fint skott till 1-0. Efter åtta minuter så bryter sig en Lundatjej igenom på vänsterkanten och vi blir tvungna att försöka stoppa friläget, vilket innebär straffslag för Lund. En bra slagen straff som Wilma är chanslös på betyder 1-1. Tre minuter senare tar Nellie hand om bollen och driver upp längs vänsterkanten på egen hand. Det går riktigt fort och deras högerback hinner inte riktigt med. Avslutet är av högsta klass, en handledare i rätt höjd. 2-1. Minuten innan periodvilan studsar bollen Lunds väg och deras duktiga nr 14 gör som vanligt inga misstag framför mål. Periodvila 2-2 och det är en mycket trevlig period vi bjuds på där båda lagen visar upp sitt kunnande. Hög nivå.
Under pausen är det mest tjejerna som håller i snacket. Vi ledare är nöjda med det vi sett, men tycker att vi kan upp ytterligare en nivå på vissa håll.
Under inledningen av den andra perioden bibehåller vi trycket och rörelserna i kombination med säkert back- och målvaktsspel. Efter drygt fem minuter vrider Alva in i mitten, efter pass från Agge, och skjuter ett stenhårt otagbart skott. Minuten senare repriserar Alva sitt mål och kan skotta in 4-2. Denna gången på pass av Eve. 4-2 står sig perioden ut och det är fortsatt en klart underhållande match, men där vi hela tiden är något vassare.
I början av den tredje perioden är vi inte nöjda med 4-2, så Jolle ordnar 5-2. Vi jobbar vidare och har fortsatt mest boll innan de kring den sjunde minuten har åtta sekunder av hög effektivitet då Lundensiskorna gör såväl 5-3 som 5-4. Det känns dock inte som om de håller på att ta över, så vi manar på tjejerna att bara fortsätta som tidigare. Det verkar som rätt medicin då Alva 22 sekunder senare ser till så att avståndet är två mål igen. Elsa kan sedan, från en ovan forwardsposition som hon fick spela på i slutet av matchen, prickskjuta in 7-4 efter åtta minuter in i tredje perioden. Det känns som om luften går ur Lund där och då och trots den förväntade toppningen i slutet av perioden blir det aldrig riktigt farligt då våra tjejer spelar ett stabilt försvarsspel efter 7-4.
Alltid trevliga matcher mot Lund och dagens match är inget undantag från detta. Mycket fin och fokuserad insats av alla Å/K-tjejer i dag; från målvakts-Wilma (som förutom stabiliteten längst bak, alltid har kloka tankar kring vad vi kan göra bättre defensivt), vidare till backarna som var nästintill felfria i dag, till centrarna Hanna och Agge som hjälpte backarna på ett lika felfritt sätt upp till spjutspetsarna, dvs våra fyra forwards, som gjorde det extremt svårt för Lundaförsvaret med rörelser och sylvassa avslut!
Dessutom extra kul att vi hade hjälp av en småförkyld Linnéa på bänken och så målvakts-Ida som såg matchen och även hjälpte sina yngre lagkompisar att riva sarg efter matchen! Jag kan ha missat någon mer från träningsgruppen som dök upp i dag, ber om ursäkt isåfall. Hursomhelst så är det väldigt kul när tjejerna dyker upp och hejar på sina träningskompisar!

Matchvideo mot Häljarp.2020-02-16 16:52
Matchvideo mot Gantofta.2019-12-18 21:29
Matchbilder mot Lund.2019-12-08 18:24
Matchen mot Skurup.2019-11-17 20:35
Match mot Häljarp2019-10-21 17:39
Tack för denna säsong2019-04-24 22:34
Föräldrarmatchen 20192019-04-23 20:54
Guldmedaljer till F05!!2019-04-07 16:54