Referat: Åstorp/Kvidinge IBS F05 - Munka Ljungby IBK Akademi F04
Tät match slutade med 3p och hållen nolla till Å/K i Flickor C!
2019-11-24 18:56
Handklapp efter ett av dagens två mål
Munka/Ljungby kom på besök till Kvidingehallen under söndagsförmiddagen då Åstorps Sporthall var värd för bordtennistävling. Under senare åren har det ofta varit tätt och tufft mot lokalkonkurrenten och dagens match blev inget undantag, men hemmalaget tog med sig alla poängen och dessutom en hållen nolla!
Båda lagen ställer upp med i princip fullt lag och dessutom fullt på publikutrymmet, så det var fina förutsättningar för en bra match. Efter matchen mot Skurup förra helgen var det fokuserade tjejer som hade jobbat lite extra med defensiven under veckan. Matcherna mot Munka brukar bli täta med en hel del kamp och redan i inledningsperioden visar det sig bli likadant i dag. Trångt och tätt i mitten med en skog av klubbor av dubblande spelare gör det svårspelat och det dröjer ända fram till den 14:e minuten innan Wilma N skjuter ett skott mot mål som styrs in av en Munkaspelare till 1-0.
I periodpausen pratar vi om vilka öppningar Munka bjuder på. De är inte många, men de finns där. Den andra perioden blir dock mållös då de båda lagen effektivt tar ut varandra. Ont om målchanser och tätt tätt.
Inför den sista perioden är det bara att inse, vi kan glömma försöken till klapp-klapp-spel i dag. Det kommer bli det laget som gör minst misstag och jobbar mest som tar hem matchen.
Efter fyra minuter in i den tredje perioden kan iallafall Jolle vrida in utökningen till 2-0 när hon håller sig framför den duktiga Munka-målisen, som gjorde ett par tre riktigt bra räddningar. Hårt jobb och minimerande av misstag är receptet återstoden av matchen och vi kan till slut skriva slutresultatet till 2-0.
Vi har en trygg grunddefensiv och de allra flesta skotten som Munka tillåts skjuta är relativt enkla för Wilma J i målet som är säker och trygg som vanligt. Backar och centrar hjälper till mycket fint i dag och är i princip felfria samtidigt som forwards gör det viktiga jobbet uppåt i banan. Mycket bra jobb i dag från 06-kedjan med Amanda P, Amanda T, Julia och så backspelande Filippa!

Matchvideo mot Häljarp.2020-02-16 16:52
Matchvideo mot Gantofta.2019-12-18 21:29
Matchbilder mot Lund.2019-12-08 18:24
Matchen mot Skurup.2019-11-17 20:35
Match mot Häljarp2019-10-21 17:39
Tack för denna säsong2019-04-24 22:34
Föräldrarmatchen 20192019-04-23 20:54
Guldmedaljer till F05!!2019-04-07 16:54