Flickor 05/06

Referat: Gantofta IBK F04 - Åstorp/Kvidinge IBS F05
Mycket bra insats och vinst borta mot Gantofta
2019-10-26 17:33
En på förhand tuff bortamatch mot Gantofta, som inlett säsongen på ett bra sätt och bla vunnit med 10-2 mot Häljarp. Vi hade en, för oss, lite annorlunda matchplan och gjorde dessutom en rokad på två spelare (Agge och Elsa) som fick två nästan helt nya positioner.
Matchen är bara en minut gammal innan Elsa visar att hon inte har några som helst problem med forwardspositionen då hon rundar målburen och lägger in bollen vid stolpen. Första perioden är nästan slut innan vi kan utöka till 0-2 genom Agge som skjuter ett lågt skott från mittlinjen. Bra utdelning för båda dessa spelare på sina nya positioner med andra ord.
I pausen påminner vi om matchplanen och även att hålla koll på Gantoftas toppforwards som är lite luriga. Vi pratar dessutom om att fortsätta vårt spel.
Drygt tre minuter in i perioden reducerar Gantofta till 1-2, men vi kan hyfsat snabbt återta kommandot i matchen när Linnea skjuter ett skott eller möjligen en passning från mittlinjen som på något märkligt vis letar sig in i mål. Linnea leder definitivt den interna ligan över mest konstiga mål denna säsongen! Och precis som vi pratat om, så gällde det att skjuta i dag. Och att få bollarna på mål. Då kan det mesta hända. 1-3 står sig till pausvilan och snacket i denna paus påminner mycket om snacket i den första pausen. Det är ett gäng fokuserade tjejer som bara vill ut och köra vidare.
Direkt i den tredje perioden märks det att Gantoftatjejerna är lite slitna och efter drygt två minuter skjuter Alva in 1-4. 1-5 dryga minuten senare när Elsa hittar Natha med en fin långpass och Natha gör inga misstag ensam med målvakten. Direkt efter målet tar Gantofta en time-out. Under den time-outen låter vi ledare femman som ska in att prata ihop sig själva om vad de ska hitta på. De hittar på bra saker och Hanna sätter 1-6 efter pass av Alva. 1-7 genom Julia på pass av Natha och sedan Amanda 1-8, återigen pass från Natha. Med en sekund kvar av matchen fastställer så Alva slutresultatet till 1-9.
Mycket bra lagarbete där forwards vill vinna tillbaka boll, tittar upp innan pass och ser till att få skotten på mål. Wilma stabil i målet och ett extra plus till centrar och backar som hade ett annorlunda uppdrag i matchen när vi testade ett litet nytt defensivt upplägg. Lite rörigt i vissa lägen, men överlag mycket mycket bra genomfört. 1-9 var definitivt inte ett resultat som vi ledare trodde på innan matchen, men dessa tjejer har sina magiska stunder och dagens match var en av dessa stunder!

Matchvideo mot Häljarp.2020-02-16 16:52
Matchvideo mot Gantofta.2019-12-18 21:29
Matchbilder mot Lund.2019-12-08 18:24
Matchen mot Skurup.2019-11-17 20:35
Match mot Häljarp2019-10-21 17:39
Tack för denna säsong2019-04-24 22:34
Föräldrarmatchen 20192019-04-23 20:54
Guldmedaljer till F05!!2019-04-07 16:54