Referat: IBK Lund F05/06S - Åstorp/Kvidinge IBS F05
En bortamatch hemma som slutade med vinst
2019-10-13 19:39
Dagens två målskyttar kramas efter matchen
Säsongens andra match i Flickor C var en bortamatch som spelades hemma i Sporthallen mot Lund. En jämn match som till slut slutade med 3p till bortalaget, alltså Å/K, och en hållen nolla, vilket betyder att vi tagit 4p på två matcher.
De två första perioderna slutade båda mållösa, men vi har de flesta och farligaste chanserna. Lunds målvakt håller dock rent med den ena fina räddningen efter den andra och Lundensiskorna är farliga i sina kontringar. Framförallt deras nr 11 som har både fart och teknik och gör det svårt för oss.
Inför den sista perioden så gör vi en mindre justering av laget och trycker på att vara tålmodiga, men samtidigt att göra rätt saker på rätt sätt. Bla behöver rörelsen bland forwards upp ett snäpp.
I den tredje perioden får vi längre och längre anfall och Lundatjejerna börjar se lite slitna ut. Efter drygt tre minuter så hamnar bollen hos Linnéa i slottet som får till ett av dagens märkligaste skott. Bollen går i en båge över målvakten, och vi alla tror att bollen ska hamna bakom sargen, men den hamnar istället bakom målvakten i nät! 0-1 på tavlan.
Ettmålsledningen känns inte helt säker i dag, men motståndet blir tröttare och tröttare och när vi tror att de kommer att lyfta upp och försöka pressa för kvittering, faller de istället hemåt mer och mer. Maja E får bollen efter ett frislag och mycket tack vare att Alva är framme och skymmer målvakten kan Maja från mittlinjen placera in bollen bakom målvakten.
Matchen slutar 2-0 till oss och Wilma J får med sig en hållen nolla. Tack till Ida som var med på bänken som målvaktsreserv och support till Wilma.
Tack även till Jonna och Elvis som hejade på sina yngre träningsgruppskompisar från läktaren! Kul att se!

Matchvideo mot Häljarp.2020-02-16 16:52
Matchvideo mot Gantofta.2019-12-18 21:29
Matchbilder mot Lund.2019-12-08 18:24
Matchen mot Skurup.2019-11-17 20:35
Match mot Häljarp2019-10-21 17:39
Tack för denna säsong2019-04-24 22:34
Föräldrarmatchen 20192019-04-23 20:54
Guldmedaljer till F05!!2019-04-07 16:54