Flickor 03

Referat: FC Helsingborg F03 - Åstorp/Kvidinge IBS F03
Stabil vinst i Helsingborg mot FCH
2019-10-27 21:02
Den andra seriematchen i Flickor A slutade med en stabil seger i Helsingborg mot serieledarna FCH med siffrorna 1-4 vilket innebär seger nr två av två möjliga. Lite sömnig uppvärmning och inledning på matchen, men successivt så blir tjejerna mer och mer taggade och kan till slut jobba in en ny fin trepoängare.
Trots den något sömniga inledningen på matchen så tar vi ledningen relativt tidigt i den första perioden då Moa rycker loss på vänsterkanten och skjuter ett otagbart skott vid stolpen. 0-1 står sig perioden ut. I pausen peppar tjejerna varandra att bli mer "på" och vi påminner även om att inte glömma att titta bakom ryggen framför vårt mål.
En mållös andraperiod där vi ändå steppar upp ett snäpp och börjar göra jobbet mer och mer, men FCH är alltid farliga och Ida (Adi) i målet har att göra. I den sista periodpausen pratar vi om att FCH med stor säkerhet kommer att skruva upp tempot och trycka på mer och mer, så det gäller att vi verkligen fortsätter att jobba hårt och peppa varandra.
På ett frislag i början av den tredje perioden kan Linnea skjuta ett lågt och hårt skott förbi en skymd målvakt. 0-3 kommer hyfsat direkt därefter och återigen är det Linnea som denna gång skjuter ett högt skott från den andra kanten. FCH får man dock inte slarva mot och vid ett frislag får de lite för mycket tid på sig och reducerar till 1-3. Under hela den tredje perioden, men framförallt mot slutet så får de den ena farligheten efter den andra precis framför vårt mål, men Adi fortsätter att spela mycket bra. Linnea fastställer så slutresultatet till fina 1-4 när hon prickskjuter i öppet mål sedan de tagit ut målvakten.
Återigen en bra match där vi kan höja oss under hela matchen. Mycket bra jobb defensivt där vi täcker skott och jobbar blad mot blad. Effektiva avslut och positivt snack på bänken där alla försöker hjälpa alla med råd och tips. Bra även att vi ledare får tips på saker som kan förbättras på plan.
6p av 6 möjliga är en finfin start på säsongen i Flickor A!

Tredjeplats i DM2019-04-07 13:20
Två jämna matcher2019-01-27 19:54
Seger mot Willands2019-01-25 10:53
Bra spel gav fyra poäng2019-01-20 19:22
Förlust i omstarten2019-01-13 19:54
Förlust trots bra spel2018-12-15 17:39
Vasst powerplay2018-12-02 20:01
Tre gånger tre2018-11-25 20:11