Tredjeplats i DM
2019-04-07 13:20
Amanda har precis satt 2-1 mot Ängelholm
Igår åkte vi till Ängelholms Idrotthall för att spela DM. På schemat stod matcher mot Ängelholm, Helsingborg och Lund.
Dagen inleddes med match mot Ängelholm. Vårt passningspel fungerade bra. Men vi hade svårt att ta oss till riktigt farliga lägen. Det krävdes powerplay för att vi skulle lyckas överlista motståndarna. Elin passade Linnea som satte skottet. Ängelholm var inte ofarliga, de kvitterade innan paus med ett riktigt snyggt mål. Det dröjde till 9:59 i andra perioden innan nästa mål satt. Den gången var det Amanda som sköt mål på pass från Emma. Fler mål blev det inte, och dagen inleddes med seger.

I andra matchen mötte vi FCH. Och återigen blev det en jämn match. Vi tog ledningen efter 4:17. Linnea gjorde sitt andra mål för dagen, den här gången var det Wilma som stod för passen. Även i denna matchen släppte vi till kvitteringen innan paus. Vi klarar därefter av två boxplay. Det ena precis innan paus och det andra en bit in i andra. Bra box och bra målvaktsspel. Matchen var helt jämn och det kändes som om vilket lag som helst kunde vinna. I slutet av matchen skjuter Linnea ett hårt skott i ribban. FCH vänder spelet och gör 2-1 med två minuter kvar. Resultatet stod sig tiden ut, och vi åkte på en väldigt tuff förlust.

I tredje matchen spelade vi mot Lund. Vi började ganska bra, men när Lund satte 1-0 på en sargretur efter tre minuter kändes det som om luften gick ur laget. Resten av första perioden spelade vi riktigt dåligt. Lund utnyttjade det genom att gå ifrån till 4-0 innan paus. I paus lyckades vi höja moralen igen, och i andra perioden gick vi in och spelade betydligt bättre. I inledningen av perioden fick vi powerplay och även denna gång lyckades vi utnyttja läget. Även denna gång var det Elin som passade, men nu var det Hanna som sköt ett distinkt skott som målvakten var chanslös på. Snyggt! I slutet av matchen kunde Lund fastställa slutresultatet till 5-1.

Om två veckor spelar vi säsongens sista matcher i FCH Påskcup. Jag tycker vi visade att vi har en bra grund i vårt spel. Fram till cupen kommer träningarna fokusera på saker som kommer lyfta vårt spel ytterligare.