2018-11-18 16:57
Från matchen mot Malmö/Gårdarike
Efter en ganska seg start på seriespelet då vi inte haft så många matcher drar det nu igång för fullt. Den här veckan har vi spelat två matcher och nästa vecka blir det tre.
Eftersom det var bordtennistävling i Sporthallen var vi tvungna att spela våra matcher i Kvidinge. På lördagen mötte vi FCH 01. De kom till spel med ett riktigt starkt lag där nästan alla även spelar i deras JAS-lag. Några av dem spelar även i deras A-lag. Tuffast möjliga motstånd alltså.

Att FCH var bra fick vi känna på direkt. Efter fem och en halv minut hade de tagit ledningen med 2-0 och vi hade svårt att hänga med. Men tack vare en riktigt stark avslutning på perioden gick vi till paus med ställningen 3-3. Matchbilden i andra var något jämnare. Men problemet var att FCH var mycket vassa framåt, och de kunde vinna perioden med 3-1. Underläge med två mål inför sista. Men vi hängde inte med huvudena utan fortsatte att kämpa. Men motståndarnas större skicklighet och tyngd gjorde att vi inte kom någonstans. FCH vann även sista perioden, den här gången med 2-0, och matchen med totalt 8-4. Bra spel av oss, men ännu bättre motståndare.

På söndagen mötte vi Malmö/Gårdarike. M/G satte högsta fart från första tekning och vi hade all möda i världen att hänga med. Motståndarnas fart gjorde att vi spelade stressat och gjorde en del ganska enkla misstag. Detta straffade sig två gånger i första perioden som Malmö/Gårdarike vann med 2-0. I andra perioden spelar vi upp oss och det är dagens bästa för vår del. Vi reducerade till 2-1, men vi hade svårt att komma till klara lägen. Dessutom spelade deras målvakt väldigt bra. Inför tredje var förhoppningen att vi skulle kunna fortsätta pressa motståndarna. Men det kändes som om vi hade bränt vår krut. Det blev en jämn period där Malmö/Gårdarike gjorde periodens enda mål. Matchen slutade med förlust 3-1.

Vi gör två bra matcher den här helgen. Tungt att vi inte fick med oss några poäng.

Tredjeplats i DM2019-04-07 13:20
Två jämna matcher2019-01-27 19:54
Seger mot Willands2019-01-25 10:53
Bra spel gav fyra poäng2019-01-20 19:22
Förlust i omstarten2019-01-13 19:54
Förlust trots bra spel2018-12-15 17:39
Vasst powerplay2018-12-02 20:01
Tre gånger tre2018-11-25 20:11