Träningscup i Malmö
2018-09-01 21:30
Dagens bästa match gjorde vi mot Lund
Idag har vi haft en givande dag i Kirsebergs Sporthall där vi spelade träningsmatcher mot Malmö/Gårdarike, FCH och Lund.
I första matchen fick vi möta Lund som i flera år varit Skånes bästa lag i F03. Mot Lund gjorde vi dagens bästa match. Vi spelade bra på alla positioner, men trots det förlorade vi matchen med 2-1. Resultatet var egentligen inte viktigt. Däremot var vi väldigt nöjda med vårt spel.

I andra matchen mötte vi Malmö/Gårdarike. Förra säsongen vann vi ganska enkelt mot Malmö i DM. Det i kombination med vårt fina spel mot Lund gjorde nog att flera tjejer underskattade dem. För i den här matchen spelade vi inte alls bra. Trots det hade vi ledningen med 2-0 i paus. Efter paus lyckades Malmö/Gårdarike vända till 2-3 vilket blev slutresultat. Vi spelade inte som ett lag, utan försökte hela tiden göra genombrytningar på egen hand. Dessutom spelade Malmö/Gårdarike riktigt bra.

I tredje matchen var det FCH som stod för motståndet. Inför matchen hade vi pratat mycket om att spela för varandra och lita på medspelarna. Det började inte så bra. Redan i första minuten släppte vi till ett friläge som FCH utnyttjade för att göra 1-0. Men förutom några missar i försvaret spelade vi den här matchen återigen riktigt bra. Vi skapade mängder av bra chanser, men det dröjde ända till slutet av första perioden innan vi lyckades kvittera. Tidigt i andra tog vi ledningen men FCH kvitterade 22 sekunder senare. Bara en och en halv minut senare gör vi två mål inom loppet av 13 sekunder. Fler mål blir det inte, och vi vinner matchen med 4-2.

Som helhet tycker jag det var en otroligt givande dag. Vi visade oss själva att vi är riktigt bra när vi spelar som ett lag. Vi lärde oss också att vi inte alls är bra när vi inte spelar som ett lag. Kan vi ta med oss de här lärdomarna under resten av säsongen kan det bli väldigt bra. En annan rolig sak är att vi hade sju olika målskyttar på de sju mål vi gjorde, och sex olika passare.