Flickor 03

Sammandrag från DM
2018-04-15 20:26
Pä lördagen åkte vi iväg till Malmö för att spela gruppspel i DM. Vi spelade mot FCH och Malmö i dubbelmöten.
I första matchen mot FCH vände vi underläge 0-1 till seger med 3-1. Riktigt bra spel och tre olika målskyttar!

I nästa match stod Malmö för motståndet. Detta är ett lag som är lite yngre än vårt. I första perioden fick vi inte till spelet, men kunde ändå gå till paus i ledning med 1-0. I andra fick vi verkligen fart på passningsspelet och kunde vinna matchen med 8-1. Inte mindre än sex olika målskytter i den här matchen!

Sedan var det återigen dags för match mot FCH. Denna matchen skulle avgöra vem som skulle vinna gruppen. Vi började matchen bra och hade en hel hög riktigt vassa målchanser i första perioden. Trots det låg vi under med 2-1 i paus. När andra drog igång var vi inte alls med i matchen. Vi tillät FCH göra tre mål under de första fyra minuterna. Vi möblerade om laget för att försöka vända på mathen, men vi lyckades inte. Matchen slutade 5-1. I och med det var det redan klart att vi skulle komma tvåa i gruppen.

I sista matchen mötte vi Malmö igen. Inför matchen hade vi fokus på att försöka ha kul på plan. I början såg det lite avslaget ut. Men tack vara vårt fina spel blev det snart kul att spela. Vi vann matchen med 7-1. I den här matchen fick vi fyra målskyttar.

Söndagens slutspel spelades i Åstorp. Skönt att få spela i hemmahallen. I semifinalen mötte vi Lund. Ett lag som vi visste skulle bli svåra. Lund startade matchen i ett rasande tempo, och vi hade svårt att hänga med. Trots att Maya gjorde flera vassa räddningar låg vi under med 3-0 i paus. I andra perioden lyckades vi jämna ut spelet, men matchen slutade 3-0. Vi gjorde en bra match, men Lund var helt enkelt för bra för oss idag.

Som helhet är vi väldigt nöjda med årets DM. Vi slog FCH som sedan gick till final där de förlorade mot Lund med 2-1, och vi gav mästarna Lund en match i semin. Den här helgen hade vi flera spelare borta på konfirmation. Stort tack till Ellen, Elvira, Moa och Wilma som hjälpte oss den här helgen.

Tredjeplats i DM2019-04-07 13:20
Två jämna matcher2019-01-27 19:54
Seger mot Willands2019-01-25 10:53
Bra spel gav fyra poäng2019-01-20 19:22
Förlust i omstarten2019-01-13 19:54
Förlust trots bra spel2018-12-15 17:39
Vasst powerplay2018-12-02 20:01
Tre gånger tre2018-11-25 20:11