Referat: Häljarps SK - Åstorp/Kvidinge IBS
Målfest i Häljarp
2018-04-04 18:40
Hanna bryter ett av Häljarps uppspel
På tisdagkvällen åkte vi till Häljarp för träningsmatch. Våra matcher mot Häljarp brukar bjuda på spänning och bra spel - och den här matchen var inget undantag.

Syftet med matchen var i första hand att få en match i benen inför Fair Play Cup som vi ska åka till nu till helgen. Vi hade även förhoppningar om att få prova på powerplay som vi har övat en del på den här veckan - men vi fick aldrig chansen. Vi kom till spel med ordinarie lag så när som på att vi saknade Amilia och Karla samt att Elsa från F04 delade på målvaktsjobbet med Maya.

Matchen då? Jo det blev en svängig och målrik historia precis i publikens smak. Det var faktiskt ganska många på läktaren trots att det bara var träningsmatch. I första perioden tog vi först ledningen med 0-1. Därefter vände Häljarp till 2-1 genom att göra två mål på fem sekunder. Vi kvitterade, men Häljarp tog åter ledningen. Vi kvitterade igen och 3-3 stod sig till första paus.

I andra gick vi ifrån till 3-6 och det kändes som om vi var på väg att dra ifrån. Men Häljarp gav sig inte, de var verkligen sylvassa när de fick sina chanser. Så fort vi gjorde några misstag utnyttjade de dem effektivt. De reducerade till 4-6. Vi ökade åter på till tremålsledning, men de reducerade igen. I paus stod det 5-7.

Vi fortsatte trycka på i tredje, men utan att få utdelning, istället var det Häljarp som återigen reducerade, och nu låg de bara under med ett mål. Men till slut fick vi in ett par mål till och kunde vinna matchen med 6-9. I slutsekunderna var vi ytterst nära att komma upp i tvåsiffrigt, men vi missade läget och slutsignalen gick.

Det var en match med väldigt många mål. Det kan vi tillskriva lagens offensiva spel. Både Maya och Elsa (Stort tack till Elsa som hjälpte oss idag!) i vårt mål spelade bra och gjorde flera vassa räddningar. Målen var det inte mycket att göra åt. Varje gång vi gjorde ett misstag någonstans på plan kom Häljarp i vassa spelvändningar. Dessutom imponerade deras skytte på mig - de har många spelare med bra skott. Och trots att Häljarps målvakt fick släppa in nio mål tyckte jag att hon var en av matchens bästa spelare - placeringssäker och ett grymt bra rörelsemönster! Om vi kan göra nio mål på en så duktig målvakt kan man inte annat än ge vårt anfallsspel högsta betyg. I försvaret har vi lite att jobba på, men det handlar mest om att vara lite noggrannare i det vi gör. Alla vet vad man ska göra, vi måste bara göra det varje gång.

Till matchens lirare valdes Hanna. Hon gjorde det mesta rätt i både försvar och anfallsspel. Men viktigast av allt -  hon gjorde allt för att styra och stötta sina medspelare när hon såg saker som inte var bra.