Flickor 03

Perfekt julavslutning
2017-12-17 19:28
3-0 efter samarbete mellan Thilda och Amanda
I sista matchen innan jul mötte vi Gårdarike/Höllviken i Kvidinge. Ett lag vi tidigare haft väldigt svårt för. Vi mötte dem i seriens första omgång och vann då en tät match med 1-0. Så det var inte någon risk att vi skulle underskatta våra motståndare.
Inför matchen hade vi fått tre återbud vilket gjorde att vi planerade att spela med tre backar. Men tidigt i matchen fick Carro en rejäl smäll på handen vilket gjorde att hon inte kunde spela mer. Vi fick snabbt ändra om och gick istället över till att spela med två hela femmor.

Trots att vi hade väldigt få spelare idag pressade vi våra motståndare hårt över hela banan redan från första tekning. Gårdarike/Höllviken spelade fysiskt för att försöka få oss ur balans. Den taktiken fungerade delvis och vi började också spela vårdslöst. I första pausen kallade domaren till sig båda lagens kaptener och berättade för dem att alla behövde lugna ner sig. Det hjälpte och spelet blev lite mer städat efter det.

Vi vann matchen med 3-0 efter att ha gjort ett mål i varje period. Det är siffror som inte riktigt speglar matchbilden. Vi missade flera frilägen och hade en handfull skott i målramen. Skotten vann vi med 25-6 (8-2, 7-2, 10-2). Maya hade inte så mycket att göra i målet. Men de gånger Gårdarike/Höllviken fick till farliga avslut var hon säker.

Till matchens lirare valdes Julia som gjorde det fruktansvärt svårt för motståndarnas backar. Hon vann bollar och skapade massor av målchanser.