Flickor 03

Skånes bästa F03-lag
2017-10-15 15:10
Idag var Julia tillbaka i målet
Vårt lag gör säsongens bästa match. Vi pressar våra motståndare hela vägen in till slutsignal. Men trots fint spel lyckas Lund ändå dra längsta strået.
Idag kom Lund på besök i Kvidingehallen. Min uppfattning är att de har skånes klart bästa lag i vår ålder. Inför match pratade vi en hel del om hur vi skulle spela för att kunna störa dem. Alla lyssnade uppmärksamt och ingen verkade vara avskräckt av motståndarna. Vi gick ut till matchvärmning med en bra känsla!

Första perioden
Lund öppnar matchen bäst och tar rättvist ledningen efter 1:52. De jobbar hårdare än vi på en retur framför Julia. Inte den start vi ville ha. Men efter målet lyfter vi vårt spel och skapar minst lika många bra chanser som Lund. Men några bra räddningar från båda målvakter gör att det inte blir fler mål i första perioden.
Ställning 0-1

Andra perioden
Andra perioden är nästan en kopia av den första. Vi anfaller och ligger aningen fel i positionerna när Lund får tag i bollen och vänder blixtsnabbt. De får ett friläge som Julia räddar. Men återigen är de agressiva och sätter en retur. Lunds försvar är betydligt tightare nu, och vi har svårt att komma till några bra lägen. Några bra skott får vi till, men deras målvakt lyckas avvärja.
Ställning 0-2

Tredje perioden
Efter 2:19 drabbas Lund av en utvisning. Vi får till ett bra powerplay och lyckas reducera efter 4:04. På pass från Emma kliver Linnea fram ett par steg från point och trycker dit ett riktigt hårt skott. Målvakten är på bollen, men lyckas inte styra bort den. Nu är vi riktigt taggade och känner att vi har en chans att komma ikapp. Dryga minuten senare är det vi som drabbas av en utvisning, men vi reder ut det på ett bra sätt. Lund är aldrig riktigt nära att få in bollen i powerplay. Efter 11:50 hittar Martina fram med en pass till Wilma (för dagen inlånad från F04) som sätter högsta fart och bryter in från högerkanten. Hon sätter bollen säkert bakom Lunds målvakt. Nu är det utjämnat!
Men glädjen blir kortvarig. Redan 32 sekunder senare lyckas Lund sätta 3-2. Man får verkligen inte slappna av mot det här motståndet. Vi tar timeout där vi möblerar om lite för att få in en kvittering. I slutet lyckas vi skapa ett par farligheter, men Lund reder ut det hela och bärgar segern.
Slutresultat 2-3

Vi gör en fantastisk match mot seriens bästa lag. Med lite tur kunde vi fått med oss en poäng, eller till och med tre. Otroligt stolt över hur tjejerna genomför matchen!

Det var inte lätt att utse matchens lirare idag när alla var så bra. Men efter lite diskussion mellan ledare och kaptener kom vi fram till att Karla skulle få priset. Hon jobbar hårt för laget och hon utvecklar sitt spel varje gång hon är på plan.

Tredjeplats i DM2019-04-07 13:20
Två jämna matcher2019-01-27 19:54
Seger mot Willands2019-01-25 10:53
Bra spel gav fyra poäng2019-01-20 19:22
Förlust i omstarten2019-01-13 19:54
Förlust trots bra spel2018-12-15 17:39
Vasst powerplay2018-12-02 20:01
Tre gånger tre2018-11-25 20:11