Andra raka segern
2017-01-22 17:21
Efter ytterligare några återbud igår var vi nere på endast nio spelare till dagens match mot Häljarp. I normala fall hade vi lånat spelare från F04. Men eftersom de hade bortamatch i Höllviken var det inte möjligt. Som väl var fick vi fatt på ett par spelare från F05 som kunde hjälpa oss. Och det var tur att vi fick hjälp, för Häljarp kom till spel med tre femmor. Vi hade inte klarat av att stå emot dem om vi inte själva hade kunnat ställa upp med minst två femmor.

1:a perioden
Vi börjar matchen väldigt bra. Och vi skapar direkt flera farliga lägen. Men efterhand som spelet fortgår jämnar spelet ut sig en del. Dock med övertag för oss. Trots spelmässigt övertag för oss är det Häljarp som tar ledningen efter 7:29. Lite senare uppstår en tilltrasslad situation framför Häljarps målvakt. Till slut är det Emma som efter 11:04 får in bollen assisterad av Jolina (som för dagen är inlånad från F05). kändes skönt att vi kunde kvittera så snabbt. Resultat i paus är 1-1.

2:a perioden
Starten på andra ser ut precis som starten på första med den skillnaden att vi nu får utdelning. Efter 1:41 sätter Sara (också inlånad från F05) bollen i öppet mål efter en snygg pass från Linnea. Efter 7:22 får vi chansen att öka på vår ledning i och med power play i två minuter. Häljarp försvarar sig bra och vi lyckas inte skapa några farligheter. Ställning i paus 2-1.

3:e perioden
Den här gången är det Häljarps tur att få utdelning direkt. Efter 1:01 sätter de ett välplacerat skott bakom Linn som står idag. I tredje perioden börjar det verkligen märkas att vi bara har tio utespelare. Många spelare börjar känna sig rejält slitna. Men alla fortsätter jobba och i mitten av perioden hittar Amilia fram med en passning till Emma. Emma blir helt fri och rundar kyligt Häljarps målvakt och sätter 3-2 efter 8:20. Resten av perioden kämpar alla fantastiskt hårt för att hålla ledningen. När slutsignalen går är alla spelare utmattade. 3-2 blir slutresultat.

Otroligt skön vecka med två vinster. Nu gäller det att ladda batterierna ordentligt. På söndag möter vi Lund borta. Lund är ett av de bästa lagen i serien, och jag förväntar mig en riktigt tuff match. Hoppas vi hinner få tillbaka några spelare tills dess.

Tredjeplats i DM2019-04-07 13:20
Två jämna matcher2019-01-27 19:54
Seger mot Willands2019-01-25 10:53
Bra spel gav fyra poäng2019-01-20 19:22
Förlust i omstarten2019-01-13 19:54
Förlust trots bra spel2018-12-15 17:39
Vasst powerplay2018-12-02 20:01
Tre gånger tre2018-11-25 20:11