Referat: FBC Engelholm - Åstorp/Kvidinge IBS
3p med oss hem från grannkommunen!
2021-11-13 11:03
Elin - lagets lirare

En fredagkväll i höstmörkret i november kan spenderas på olika sätt. Att ta med sig 3p hem från grannkommunen är ett av de bästa sätten! Och alltid skönt att vinna på bortaplan mot ett lag vi mött en hel del genom åren och trots oftast jämna matcher oftast förlorat med något mål. Omvänt i kväll när det gällde som mest!

Vi tar direkt grepp om händelserna när vi vinner matchens första tekning och kan börja flytta runt på Engelholmstjejerna. Det dröjer inte många sekunder innan vi skapar en farlig chans och känslan är direkt god.

Fem minuter in i matchen kan domarna välja mellan tre Engelholmare som nog alla tre får in varsitt slag på en tjej i svart tröja som bryter in från högerkanten (just nu kommer jag inte ihåg vem det var). PP till oss och efter ett ordentligt tryck mot hemmamålet kan Julia till slut smälla in ledningsmålet. Faktiskt just från den ytan vi har nött skott på skott under träningarna. Rättvis ledning.

Under denna delen av matchen har vi god kontroll på spelet och skapar, med hjälp av fina kombinationer, flera chanser. Efter drygt 12 minuter hittar Filippa Linnea med en pass in i mitten. Linneas första skott tar i täck, men returen klipper Linnea in på halvvolley.

Slutet av perioden spenderar vi mestadels i box play, men gör det ändå på ett bra sätt och täcker en hel del skott. Vi ser hyfsat direkt hur och var Engelholm vill avsluta och kan minimera risken rätt så kvickt.

Välförtjänt 0-2 ledning i paus.

Den andra perioden blir som så ofta lite mer mellanmjölk från båda lagen med knapp fördel Engelholm. Vi är dock trygga med att ligga på kontring och när pressen ökar successivt från Engelholm är det alltid skönt att ha ett extra ess i rockärmen i form av Wilma som mycket riktigt efter åtta minuter flyger förbi ett lite högt stående Engelholmslag och kan utöka vår ledning till 0-3. Engelholm reducerar fem minuter före pausvilan och de börjar äta sig in i matchen mer och mer. Vad är det man brukar säga? Att leda med 3-0 är det jobbigaste läget?

I vårt första byte i den tredje perioden är vi lite virriga i försvaret och Engelholm kan reducera ytterligare en gång och nu börjar oron märkas bland tjejerna. Engelholm har nu känning på kvittering och pressar högt med hela laget. Vi tar, och har tagit under delar av matchen, lite sämre beslut under speluppbyggnadsfasen och sätter oss själva i lite dåliga situationer då och då.

Men redan efter fyra minuter in i perioden är det återigen Wilma som fixar till ett mål åt oss. Denna gången efter återigen ett fint anfall så kan Wilma hitta rätt nätmaska efter att vi gjort Engelholmstjejerna lite yra i mössan i försvaret. 2-4 känns betydligt tryggare och trots såklart en del press från Engelholm ligger vi rätt i försvaret och kan relativt enkelt ändå hålla undan.

Natha, som ju blev lagets lirare förra gången, valde i dag, helt korrekt, Elin. Elin bidrog i hög grad såväl framåt som bakåt med stabilitet och lugn i sin centerroll.