Damer Juniorallsvenskan

Referat: Åstorp/Kvidinge/Åby IBK Klippan - FC Helsingborg
Förlust i hemmapremiären för dam-JAS mot FCH
2020-10-25 19:47
Inte många bollar studsade vår väg i dag när vi spelade hemmapremiären i Klippans Idrottshall mot FC Helsingborg. Slutresultatet 3-9 speglade inte riktigt händelserna på planen, men samtidigt ska det sägas att FCH var klart bättre än oss i dag. Ett enkelt spel och hög effektivitet i avsluten.
Den första perioden är jämn och lagen utbyter chanser med varandra. Det är dock bortalaget som först spräcker målnollan. Och det dessutom med bara 23 sekunder kvar av perioden.
De får iallafall energi av målet och kan gå upp till 0-4 i mitten av andra perioden innan Linnea reducerar. Svaret från FCH är snabbt och vi går till pausvila inför tredje med jobbigt underläge 1-5.
Drygt tre minuter in i tredje så utökar de till 1-6 innan vi äntligen får en turlig studs med oss när Moa jobbar in ett mål som tar på en FCH:are in i mål. FCH fortsätter att vara effektiva och gör ytterligare ett ryck till 2-9 innan Emma (ass Moa) ger oss matchens sista mål.
FCH är något hungrigare än oss i dag och får därmed studsarna med sig. De spelar disciplinerat och är skickliga på att utnyttja våra misstag.