Åstorp/Kvidinge IBS - Vi satsar för framtiden
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Åstorp/Kvidinge IBS
Innebandy
Damer Juniorallsvenskan

Oförglömlig helg med JAS tjejerna
2018-04-16 21:42
Hjältarna gör entré
Efter en säsong där vi visat upp lite blandade resultat så stod det till sist klart att vi skulle till den stora Innebandyfesten i Uppsala för att spela SM. Ett sjukt stort ögonblick och minne som vi aldrig kommer att glömma. Vi har jobbat för detta i flera år och vi har tagit små steg framåt hela tiden. Efter dramatiskt slut på seriespelet så stod det klart att vi blev tvåa.
Målet inför denna säsong var glasklart och alla var med på att det var till innebandyfesten vi skulle. Efter några veckor i början av säsongen så fick vi helt andra förutsättningar. Eftersom många av våra spelare var tvungna att backa upp i vårt Allsvenska damlag så kunde inte vi bedriva vår verksamhet som vi velat. Hur som helst så blev vi tvåa efter ett starkt Kalmarsund.

De två första lagen tar sig vidare till play-off och eftersom vi blev tvåa så får vi möta Pixbo borta. I en match som är direkt avgörande och där vinnaren går vidare till Innebandy festen. Vi har haft mycket bra träningar den sista månaden och alla har verkligen lyft sig. Med detta i bagaget så vann vi över Pixbo med 4-6 och jag tycker att vi var det bästa laget hela matchen igenom. Efter denna match så har vi verkligen jobbat på bra och vi var redo för äventyret i Uppsala.

Vi åkte upp till Uppsala redan på torsdagen och alla spelare och ledare var sjukt taggade. Efter att vi checkat in på Scandic så var det mycket chill på fredagsförmiddagen. Senare denna dag så skulle vi först möta Hovslätt och sedan Nykvarn.

Mot Hovslätt så var vi alla lite nervösa och tog inte riktigt för oss. Men efterhand så växte vi i matchen och
spelet böljade över hela banan och inget av lagen ville ge sig. Hovslätt drar ifrån till 2-4 efter att ha fått några riktigt billiga mål där vi inte var med och vi var även för passiva i vårt jobb utan boll. Men vi vill mer och vi får även in ett mål och nu tycker jag att Hovslätt darrar lite. Vi tar en time-out när det är ca 1 minut kvar och vi kastar in vår powerplay-femma, plus en spelare till. Johanna lämnar kassen. Vårt tryck är enormt och när klockan står på 19:59 så har vi kvitterat till 4-4. En härlig känsla var att se glädjen på tjejerna efter denna upphämtning. Jo, ledarna hade också svårt att hålla sig för skratt.

Å/K IBS – Hovslätt 4 - 4

Poängen i denna match gjordes enligt följande;

1-1 Sara Jonasson mål, Clara Hansson assist.
2-2 Clara Hansson mål, Maja Ekström assist.
3-4 Sara Jonasson mål, Maja Ekström assist.
4-4 Smilla Ikonen mål, Stella Wilson assist.

Matchens lirare: Maja Ekström (Utdelat av Assisterande Förbundskaptenen för U19 Johan Hydling).

Matchen mot Nykvarn blev också en tuff tillställning och det känns att det är många nervösa spelar både i vårt eget men även i motståndare laget. Vi följs åt i målprotokollet och det lag som gör minst misstag kommer att vinna. Med våra fokuserade spelare så spelar vi bra och vi tar inte några risker vilket gör att vi minimerar våra misstag. Med en hel del fina anfalls kombinationer så får vi till några bra spelvändningar vilket också resulterar till mål för oss. Vi blir tilldömda en straff i slutet av matchen, men tyvärr missar vi den. Matchen kommer att sluta 3-3 och vi hittills så är vi obesegrade. Många hade redan på förhand dömt ut oss och inte trodde att vi skulle ta oss vidare från play off. Nu står vi här och har tagit två poäng från två lag som var tippade att komma bland de första fyra lagen i slutändan. Vi har alltså raderat bort fyra poäng från dessa lag. Det känns även skönt att vi använt alla våra utespelare i dessa två matcher som totalt är 17 st.

Nykvarn – Å/K IBS 3 - 3

Poängen i denna match gjordes enligt följande;

0-1 Maja Ekström mål, Clara Hansson assist.
2-2 Maja Ekström mål, Moa Schörling assist.
3-3 Clara Hansson mål, Maja Ekström assist.

Matchens lirare: Maja Ekström (Utdelat av Förbundskaptenen för U19 Camilla Granelid).

Efter denna match så hade vi ett par olika tankar på hur det verkligen ser ut och att vi hade skapat oss ett fantastiskt bra läge. Visst jag kan nog tycka att vi skulle vunnit en av dessa två matcher och då hade vi haft 4 poäng och då hade det känts bättre. Men slår vi IKSU så är det ju skit samma, då kan vi sluta spekulera.

Matchen mot IKSU blir en nervös tillställning och alla vet vad som gäller. IKSU är ett mycket bra lag och det kommer att krävas att alla spelar över sin nivå för att detta skall lyckas. Till en början så står vi på hälarna och vi är inte riktigt på plats. Vi tar konstiga beslut och vi hittar hela tiden fel istället för att fokusera på uppgiften. Jag, Pontus och Rogge jobbar stenhårt i båset och vid denna tidpunkt så har jag nästa tappat rösten helt. Tur att Loella och Sofia också är med pushar och peppar. Men även en stor eloge till vår extra målvakt Linn, som är i extas på bänken och verkligen backar upp oss. Med sina ramsor och peppning är hon helt ovärderlig. Vi lyckas att tillsammans vända skutan och se till att vi mer och mer tar över matchen. Nu ser vi tendenser på att vi käkar skott i försvaret, tar för oss i närkamperna, några avgörande räddningar, ser till att motståndarnas skott kommer längre utifrån, tar snabbare avslut etc. När IKSU tvingas att lyfta upp laget så utnyttjar vi det till max och vinner också rättvist matchen. 16 st utespelare används i denna match och det är behövligt för vi behöver avlastning på några av våra spelare.

Å/K IBS – IKSU 5 - 2

Poängen i denna match gjordes enligt följande;

1-2 Clara Hansson mål, Sara Jonasson assist.
2-2 Moa Schörling mål, Mikaela Steen assist.
3-2 Clara Hansson mål, Sara Jonasson assist.
4-2 Moa Schörling mål, Smilla Ikonen assist.
5-2 Maja Ekström mål.

Matchens lirare: Sara Jonasson (Utdelat av Assisterande Förbundskaptenen för U19 Johan Hydling).

Tvåa i seriespelet och med 5 poäng och framför allt obesegrade, har vi tystat många runt om i landet. Vilket känns härligt och vi har än en gång satt Åstorp på kartan. Det är många som vill spela i detta finrum men som aldrig får chansen. Så att vi är här är bra så j-la gott, men att vi nu går in i semifinalspel gör inte saken sämre. Vi är verkligen värda detta. Nu väntar en mycket tuff match mot RIG Umeå. Det är endast Å/K och RIG som hittills är obesegrade och nu skall vi mötas.

Matchen spelas på lördagskvällen och nu har vi en del spelare som har känningar på olika delar av kroppen. Vi får tänka om lite och vi kommer att få matchen på ett lite annorlunda sätt. RIG är bra och de pressar oss mycket och vi sliter och offrar oss mycket bra. Vi tar också lite oväntat ledningen men den blir inte långvarig. Efter första perioden så känns vi väldigt slitna och vi får heller inte igång spelet som vi fått tidigare. Vi provar med att göra några små justeringar men inget funkar. Väldigt tidigt in i andra perioden så tar vi time-out. Mest för att samlas oss och för att kunna delge information om var vi verkligen är etc. Vi växer lite efter detta men vi är nästan tvåa på samtliga bollar. RIG drar ifrån och redan nu gäller det att ställa in sig på nästa match. Vi vill avsluta bra så vi kämpar in i det sista. Nu gäller det att ladda om för under söndagen så skall vi spela match om 3:e och 4:e pris.

RIG Umeå - Å/K IBS 8 - 2

Poängen i denna match gjordes enligt följande;

0-1 Maja Ekström mål, Sara Jonasson assist.
7-2 Maja Ekström mål.

Matchens lirare: Clara Hansson (Utdelat av Förbundskaptenen för U19 Camilla Granelid).

Lördagskväll och många slitna kroppar och huvuden. Vi käkar på hotellet och har lite chill snack, trots allt är tjejerna på bra humör. Men framför allt så är vi väldigt taggade för morgondagen då vi skall möta IKSU än en gång. Tror ni att de är revanschsugna eller?

Som väl är så har vi sovmorgon på söndagen och vår match skall inte spelas förrän 14:30. Alla är j-ligt taggade och vi skall göra allt vi kan för att vinna denna match och då samtidigt ta tredje platsen.

Vi börjar matchen bra och vi rullar på med alla våra 17 utespelare. Trots att några spelare är slitna så gör de ändå så gott de kan. Saknar lite av våra snabba omställningar och det hårda jobbet som vi tidigare har gjort. Men det är förståeligt och med tanke på att detta är sista matchen för säsongen så är det bara att bita ihop. IKSU är mer skärpta nu och de har en väldig tyngd när de kommer i sina anfall. Men vi står upp bra och ser till att Johanna har fri sikt och att skotten kommer en bit utifrån. Vi gör en bra match och vi tar också ledningen med både 1-0 och 2-0. IKSU blir mer och mer frustrerade och de gör allt för att komma i fatt. Vilket de också gör, tyvärr. 3-2 har vi när endast 18 sekunder är kvar av matchen och IKSU får ett frislag i vår zon. Tyvärr gör vi här några misstag som blir direkt avgörande för matchen. IKSU kvitterar och det innebär att vi skall spela sudden death. Med tunga huvuden så går vi ut på banan, väldigt påverkade av allt som hänt. IKSU gör mål redan i första minuten och de tar även tredje platsen. Just i detta läge är vi sjukt besvikna och det var så nära.

Å/K IBS – IKSU 3 – 4 SD

Poängen i denna match gjordes enligt följande;

1-0 Stella Wilson mål, Maja Ekström assist.
2-0 Clara Hansson mål.
3-1 Mikaela Steen mål, Maja Ekström assist.

Matchens lirare: Johanna Sandberg (Utdelat av Förbundskaptenen för U19 Camilla Granelid).

Surt kan man väl säga att vi tyckte det var, men jag tror att när vi landat hemma och när det gått några dagar så tror jag att vi alla inser vad vi gjort. Fjärde bäst i Sverige och med usla förutsättningar gör vi detta. Helt sjukt och vi ledare är så stolta, glada och tacksamma för att vi fått göra denna säsong/resa med dessa tjejer. Vi har verkligen visat storklubbarna vilka vi är och vad vi står för. Fått visat upp bra och underhållande innebandy precis som vi vill att innebandy skall spelas. Vår första femma klev verkligen fram ordentligt och spelade på mycket hög nivå. Men även vår andra femma tog stora steg framåt och såg till att sätta försvaret på ett bra och effektivt sätt. Trots att denna är nykomponerad så spelade även denna femma på hög nivå. Men vi får inte glömma vår tredje femma som delvis är upplockad från vårt -02 lag och tanken var kanske mest att de skulle vara med för att lära sig. Men ni fick chansen och ni tog den, bra uppbackade av Angelica och Louise som såg till att vi vågade spela även med denna femma. Johanna växte väldigt mycket i sitt målvaktsspel och såg till att hålla siffrorna nere, när vi som mest behövde det. Det var bara Linn som inte kom in i matchspel. Detta hade vi dock pratat om tidigare. Men vi är så glada för att hon följde med, för vilken lagspelare detta är. Tror inte hon var tyst 10 sekunder under matcherna (inte efter heller haha), det var peppning, ramsor och ett j-la go hela tiden. Vi tycker att samtliga spelare har vuxit i sitt innebandyspel den senaste tiden och det var mycket viktigt för oss. Ni lyssnar och gör som vi säger och på banan äger ni. Grymt bra!
Ni är alla en del av detta lag och ni har alla de egenskaper man behöver för att bygga ihop ett riktigt bra lag. Sluta inte tro på er utan fortsätt bara att jobba, det kommer att löna sig i slutet.

Femmorna var komponerade enligt följande;

Position           1:a                                            2:a                                            3:e

Back Hö           Hannah Berg                            Smilla Ikonen                           Louise Losell
Back Vä            Stella Wilson                            Mikaela Steen                         Angelica Johnsson
Center              Clara Hansson                          Jennifer Cedervall                 Rebecca Månsson
Forward Hö     Maja Ekström                          Moa Schörling                          Emilia Losell
Forward Vä     Sara Jonasson                           Elin Jönsson/Moa Engwall    Alicia Persson/Ellinor Udd

Målvakter        Johanna Sandberg                   Linn Farken Ericsson

Denna resa har gett oss oförglömliga minnen och dessa tar vi med oss livet ut. Vi fick chansen för att åka till Innebandyfesten i Uppsala 2018 för att spela SM. Vi tog den och slutade fyra, otroligt stort.

Stort tack till Å/K IBS och alla sponsorer som såg till att vi fick göra denna resa. Extra stort tack till Jonny Losell för bra jobb med sponsorerna.

Tack till Mats Bergkvist och Magnus Carlsson som körde bussarna så att tjejerna kom upp till Uppsala. Men även alla ni andra som hjälpt till på något sätt, ingen nämnd och ingen glömd.

Tack även till alla ni som stöttade oss, både på plats men även hemma i sofforna.

Tack även till Loella Anderssn och Sofia Cleasby, för peppning och stöttepelare för tjejerna.

Men framför allt ett stort TACK till våra tjejer som har visat upp sig på bästa möjliga sätt.

Ni är alla guld värda och vi är så tacksamma för att ni är en del av oss.

Vi vill även här också tacka Sirius och Svenska Innebandy Förbundet för ett fantastiskt bra
arrangemang.

//Thomas, Pontus, Roger S

Nyhetsarkiv
Kul hemmamatch mot Lund2022-01-21 22:08
Skön bortavinst2021-10-24 18:35
Priser på avslutningen2019-05-26 21:52
DJ 19 seriesegrare2018-03-20 19:56
JAS tjejerna vidare....2018-03-10 15:46
Tidigt toppmöte i JAS2017-11-23 17:04
Vinst mot Kalmarsund2017-09-16 16:35
Fjärde raka guldet 2017-04-01 23:25
Tung förlust i Lindome2017-03-28 21:42
Å/K vidare i JAS kvalet2017-03-20 16:24
Säker vinst för DJ192017-03-16 21:51
Serie-seger i DJ192017-03-09 21:31
JAS kval för DJ172017-03-08 19:20
Clara Hansson rankad 31!2017-02-10 09:31
Sara Jonasson rankad 66!2017-02-07 22:33
DJ19 vinst mot Stanstad2017-01-18 18:00
Premiär-seger i DJ192016-10-13 07:18
Å/K vidare i DJ SM 182016-10-02 20:01
ÅKIBS-Häljarps SK 2-02016-02-19 09:12
DJ172016-02-17 21:26
Intervju med Cassandra2016-02-14 18:43
2016-01-28 19:56
 
Sponsorhuset
Sponsorer
ÅKIBS Webshop
Gräsroten
Dirma
Swish/Kontokort